Kézilabda

2023.08.04. 17:38

Döntőt játszik a DVSC Schaeffler

A finálét vasárnap magyar idő szerint 17 órakor rendezik.

Haon.hu

Forrás: DVSC Schaeffler-archív

Petrus Mirtill betegsége miatt nem tarthatott a csapattal, helyette a fiatal Kelemen Dorina került be az utazó keretbe, így 15 játékossal vágott neki a DVSC Schaeffler a besztercei felkészülési tornának. Az első elődöntőben a debreceni lányok a román Gloria Buzauval találkoztak. Sok ismerős arcot fedezhettünk fel ellenfelünk keretében, hiszen Pál Tamara az MTK-ból, Papp Nikolett Siófokról került a klubhoz, a horvát Tea Pijevic pedig tavaly még az Alba-Fehérvár játékosa volt – írta a klub hivatalos honlapja. 

Nagy iramban kezdtek a csapatok, nálunk Vámos Míra és Füzi-Tóvizi Petra két-két gólja mellé Kácsor Gréti tett hozzá egyet, 5–3-ra vezettünk. Aztán hosszú percekig nem jött össze góllövés, fordított a Buzau. Újra elkaptuk a fonalat, visszavettük a vezetést, majd megint a román csapat percei következtek (9–11). Az első játékrész hajrájában egyértelműen a DVSC Schaeffler dominált, így kétgólos előnnyel térhettünk pihenőre. A folytatásban Grosch Vivien, Füzi-Tóvizi Petra és Kácsor Gréti találataival ötre nőtt a különbség, s ez állandósult is. A 44. percben a születésnapos Hámori Konszuéla gólja után volt először hat az előnyünk (25–19), s ugyancsak Koni volt eredményes, amikor hét lett a különbség (29–22). 

A hajrában rengeteg rossz döntést hoztak a debreceni lányok, szerencsére a védekezés azért többnyire rendben volt, így az is belefért, hogy az utolsó tíz percben mindössze egyszer voltunk eredményesek. A DVSC SCHAEFFLER 30–26-ra nyerte meg az Erdély Kapuja Kupa első meccsét, s ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, ahol magyar idő szerint 17 órakor a Gloria Bistrita–Besancon mérkőzés győztesével játszanak. 

„ERDÉLY KAPUJA” KUPA, 1. ELŐDÖNTŐ 

SCM Gloria Buzau (román)–DVSC Schaeffler 26-30 (15–17) 

Beszterce, TeraPlast Aréna 500 néző 

DVSC: Gabriel – Töpfner 3 (2), Vámos P. 2, Füzi-Tóvizi 5, Planéta 2, Kácsor 5, Vámos M. 4 Csere: Bartulovic (kapus), Csernyánszki 1, E. Johansson 1, Haggerty 2, Jovovics, Grosch 2, Hámori K 3., Kelemen D. 

Kiállítások: 14, ill. 10 perc 

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában