A kor csak egy szám!

2024.07.05. 10:31

Lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a debreceni szenior úszók

Az országos versenyen négy ország, 310 versenyzője vett részt. A debreceni csapat 32 fővel indult a megmérettetésen, ahol a számos érmet gyűjtöttek, de még az örökös bajnoki címet is megszerezte az egyik versenyzőjük.

Haon.hu

Az erről szóló közlemény alapján rendkívüli teljesítményt nyújtott a Debreceni Szenior Úszó Klub a 54. Dr. Regele Károly országos bajnokságon, amelyet június 14-16 között rendeztek. A versenyen négy ország – Magyarország, Románia, Szerbia, és Szlovákia – 43 egyesületének 310 versenyzője vett részt, összesen 1304 rajttal. A debreceni csapat 32 fős delegációjával kiemelkedő eredményeket ért el.

A debreceni csapat számos kiemelkedő eredményt ért el
A debreceni csapat számos kiemelkedő eredményt ért el
Forrás: Rentka Éva

Kiválóan teljesített a debreceni csapat

A csapat a pontversenyben büszkén állhatott a dobogó második fokára, számos értékes különdíjjal és a csapatezüstért járó kupával gazdagodva. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Krasznai Róbert és dr. Horkay György, akik a dr. Regele Károly emlékdíjat is kiérdemelték a 200 méteres férfi vegyesúszásban nyújtott teljesítményükért.

A csapat legfényesebb csillaga Vass Gyula volt, aki 100 méteres mellúszásban aratott győzelme által örökös bajnoki címet szerzett, miután megszerezte századik országos bajnoki címét.

Vass Gyula mell és gyorsúszó számokban megszerzett öt elsősége értékét a világcsúcshoz viszonyított magas (91,15%) százalékos teljesítménye még értékesebbé teszi.

További dicséret illeti Molnár Dalmát is, aki öt arany- és két ezüstéremmel végzett, ezzel is hozzájárulva a csapat sikeréhez. A hirtelen halál pille párbajban Lente Tamás hetedik helyezése szintén figyelemre méltó eredmény a neves versenyzők között.

Az egyesület többi tagja, köztük dr. Bitskey István, dr. Batta Gyula , és Lukács Teodóra is több érmet szereztek, amivel tovább erősítették Debrecen úszósportjában betöltött meghatározó szerepüket. A bajnokság során számos további érmet szereztek a debreceni versenyzők, Forintos Attila, Vas András, és a csapathoz frissen csatlakozó Illyés Károlyné Kiss Anna is kimagasló teljesítményt nyújtottak.

A debreceni különítmény összetartását, csapategységét mutatja, hogy 19 váltót tudtak kiállítani. Az egy arany, valamint hét ezüst és öt bronzérmet elért váltókban valamennyi csapattag részt vett és ezzel hozzájárult az egyesületek között zajló csapatversenyben a DSZÚK pontjainak gyarapításához.

A debreceni csapat volt elnöke, dr. Rentka László emlékét méltó módon képviselték családtagjai is. Fia, Ádám az Ambrus, Pethő, Rentka, Lente összeállítású 4x50 méteres gyorsváltó tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg testvére, Éva öt ezüst és egy bronzéremmel járult hozzá a csapatversenyben elért második helyezéshez.

Pontszerző helyezést értek el

  • Cseke Béla
  • Fráter Olivér
  • Jenei Bence
  • Kerezsy Kinga
  • Miklós Attila
  • Nyitrai Mihály
  • Rentka Ádám
  • Sárkány Attila
  • Wolszky Ildikó dr.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában