Kézilabda

2024.07.05. 21:00

Kerethirdetés: A DVSC egy jelenlegi és több volt játékosa utazhat az olimpiára

A szövetségi edző két hétnyi közös munka után hirdetett keretet. Füzi-Tóvizi Petra és Vámos Petra a szűk, míg Kácsor Gréta a bő keret tagja az ötkarikás játékokra utazó magyar kézilabda-válogatottnak.

Haon.hu

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kihirdette az olimpiára utazó magyar női válogatott szűkített, 17 fős keretét pénteken. A Magyar Kézilabda Szövetség a hivatalos honlapján közzétette, hogy a döntés alapján Faluvégi Dorottya, Juhász Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra nem került be a szűkített keretbe, míg az idén nyáron a Lokitól távozó Kácsor Gréta mellett Pásztor Noémi és Szemerey Zsófi tartalékként tagja a csapatnak.

CM20240415_Magyarország-Japán_kézilabda_HAON (35)
A női kézilabda-válogatott tagjaként Füzi-Tóvizi Petra is utazhat Párizsba
Forrás: Napló-archív

Tizenheten folytathatják a felkészülést a magyar kézilabda-válogatottban

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos – köztük az idén nyáron a DVSC-től Metzbe szerződő Vámos Petra, valamint a debreceni csapat beállósa, Füzi-Tóvizi Petra – és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd, számolt be róla az MTI.

A női csapat 17 játékossal folytatja a felkészülést. Előbb jövő kedden reggel 9-től Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de 17 fősre kellett szűkítenünk a keretet

– idézi az MKSZ sajtóközleménye Golovint. Hozzátette, a játékosoknak és az edzői stábnak sem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés, hiszen mindenki ott akar lenni az olimpián. Sok szempontból megvizsgálták, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat.

A magyar női válogatott olimpiai kerete: 

Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Metz Handball, francia)*

Jobbszélső: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)

Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER – július 1-jétől Metz Handball, francia), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria) 

Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác – kölcsönben, július 1-jétől FTC-Rail Cargo Hungaria), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Neptunes de Nantes, francia)*

Balátlövők: KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác – július 1-jétől Thüringer HC, német), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER – július 1-jétől CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud, román)* 

Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO – július 1-jétől Moyra-Budaörs) 

* tartalék

Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

 

Felkészülési mérkőzések:

Július 13., Győr:

14:45 Magyarország–Szlovénia 

 

Július 19., Németország, Stuttgart:

19:45 Németország–Magyarország 

 

Olimpia, nők:

Csoportbeosztás: 

A-csoport: Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia, Dél-Korea

B-csoport: Magyarország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Angola

A csoportok első 4-4 helyezettje jut a negyeddöntőbe. 

 

Csoportmérkőzések (Párizs):

Július 25., 19:00: Magyarország-Franciaország 

Július 28., 9:00: Magyarország-Brazília 

Július 30., 16:00: Magyarország-Angola 

Augusztus 1., 14:00: Magyarország-Spanyolország 

Augusztus 3., 9:00: Magyarország-Hollandia 
 

Az olimpia további programja (Lille): 

Augusztus 6.: negyeddöntők

Augusztus 8.: elődöntők 

Augusztus 10.: bronzmérkőzés, döntő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában