Labdarúgás

2024.08.16. 07:34

A DVSC korábbi játékosa lesz a Budapest Honvéd vezetőedzője?

Az egykori balhátvéd nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, megérdemelné, ha a kispestiek első csapatát irányíthatná. Vajon a tulajdonosváltás után Laczkó Zsolt kezei alatt lábalhat ki a Budapest Honvéd a hullámvölgyből?

Tóth Huba Elemér

A Budapest Honvéd FC csütörtökön a honlapján hivatalosan bejelentette, hogy a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Arago Sport Kft. lett a klub új tulajdonosa. A fővárosi klub nem sokkal később azt is tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Csertői Aurél vezetőedzővel. A kispesti klub közleménye azzal zárult, hogy arról később adnak tájékoztatást, a folytatásban ki irányíthatja az együttest, így rögtön elindult a találgatás.

Budapest Honvéd, DVSC, Laczkó Zsolt
Rengeteg szurkoló elkísérte a DVSC-t a BL-csoportkörös meccsekre
Forrás: NS-archív

Jelenleg a Budapest Honvéd második csapatát irányítja

A csakfoci.hu arról ír, elképzelhető, hogy a Honvéd házon belül oldja meg ezt a kérdést, és a jelenleg a második számú, NB III.-ban szereplő csapatot irányító Laczkó Zsolt veszi át a gárdát. A szegedi származású szakembert egy hónapja nevezték ki a kispesti fiókcsapat élére. A korábbi 22-szeres válogatott játékos emellett maradt a szövetségi kapitány, Marco Rossi stábjában is.

A DVSC-vel a BL- és EL-csoportkörben pályára lépő Laczkó Zsolt lesz a megoldás?

Laczkó Zsolt a sportolói pályafutása során rengeteg helyen megfordult. A Ferencvárosnál nevelkedett, majd útja Görögországba, az Olympiakoszhoz és APO Levadiakoszhoz vezetett. Később aztán még megfordult az angol Leicester Citynél, majd onnan a Vasashoz tért haza. 

LaczkóKuytDVSC-LiverpSzM
Laczkó Zsolt és Dirk Kuyt csatája a DVSC-Liverpool meccsen
Forrás: NS-archív

2009 augusztusától 2011 januárjáig a DVSC 86-os számú mezét viselte, a debreceniekkel többek között a Bajnokok Ligája (6 meccs) és az Európa-liga (5 meccs) csoportkörében is lehetőséget kapott a bizonyításra - csupán a PSV Eindhoven elleni idegenbeli mérkőzésen nem volt a pályán. A Transfermarkt adatai alapján 54 találkozón öltötte magára a Loki dresszét, 4281 perc alatt 4 gól, 4 gólpassz és rengeteg jó szerelés fűződik a nevéhez. 

A DVSC cégvezetője, Makray Balázs a klub szurkolói ankétján röviden arról is említést tett, hogy szeretnék megünnepelni a BL-csoportkör 15 éves évfordulóját megünnepelni. Ezen kijelentés alapján azt is el lehet képzelni, hogy az egykori balhátvéd idén hosszú idő után magára húzhatja a Loki címeres mezét.

Laczkó Zsolt egyébként még Olaszországban (Sampdoria, Vicenza, Padova) is játszott, majd végleg hazatért. Erősítette még a Ferencvárost, a Kecskemétet, a Békéscsabát, a Paksot, illetve a Budapest Honvédot. 2019 nyarán III. Kerület TVE Budapest futballistájaként akasztotta szögre a stoplis cipőt.

Laczkó Zsolt egy hónapja vett a Budapest Honvéd II. irányítását. Vajon az első csapatnál megkapja a lehetőséget? 
Forrás: Budapest Honvéd-archív

A jelenleg 37 éves Laczkó Zsolt edzői karrierje azóta folyamatosan felívelőben van, ha az NB II.-ben szereplő Budapest Honvéd első csapatának a vezetőedzője lenne, még nagyobb előrelépés lenne számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában