Kézilabda

2024.08.30. 17:19

Nem ízlett a DVSC második félidei játéka a Podravka Vegetának

Nehezen lendültek játékba a debreceni kézisek a horvát bajnok Podravka elleni pénteki felkészülési mérkőzésen, s végén azonban magabiztos győzelmet arattak. Ez volt a DVSC Schaeffler szezon előtti utolsó edzőmeccse.

Haon.hu

A horvát kézilabdabajnok, BL-résztvevő Podravka Vegeta ellen tartott bajnoki főpróbát a DVSC Schaeffler. Ezzel együtt valódi felkészülési mérkőzésként kezelte a találkozót Szilágyi Zoltán vezetőedző. A klubhonlap tudósítása szerint folyamatosan cserélgette játékosait támadásban és védekezésben is, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, és többféle felállást is kipróbálni. Talán ennek tudható be, hogy a játék eléggé akadozott, el-elcsúszott a védekezés, támadásban pedig akadt néhány technikai hiba.

Végül magabiztosan győzött a DVSC Schaeffler
Végül magabiztosan győzött a DVSC Schaeffler
Forrás: dvsckezilabda.hu

Belejött a DVSC Schaeffler

A Podravka ugyanakkor fajsúlyos edzőpartnernek bizonyult. Több alkalommal is elhúztak 3 góllal a horvátok, és az első félidőt meg is nyerték 14:12-re. A második félidő elején gyorsan egyenlítettünk, de a vezetést nem sikerült átvenni. A vendégek továbbra is masszívan védekeztek és folyamatosan vezetett egy-két góllal. Ez így ment nagyjából az 50-ik percig. A meccs hajrájára feljavult a DVSC Schaeffler védekezése, jöttek a sikeres lerohanások, fordított is a hazai együttes. Sima győzelem lett a vége, 28:23-ra nyert a Loki.

A tények

Felkészülési mérkőzés

DVSC Schaeffler–Podravka Vegeta (horvát) 28–23 (12–14)

DVSC: Bartulovic – Grosch 5 (2), Sercein-Ugolin 3, Haggerty 2, Thorleifsdottir 1, Tóth N.  3, Petrus 1. Csere: Gabriel(kapus), Dramac 2, Szabó N. 3,  Füzi-Tóvizi, Jovovics, Hornyák D., Juhász K. 1, Töpfner 5 (2), Vámos M. 1.

Poodravka: Besen – Vukovic 2 (1), Birtic, Pletikosic 6 (2), Senvald 3, K. Pandza 3, Simara 5. Csere: Vuljak, Brkic 3, Prkacin, Curic.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában