Labdarúgás

2024.08.30. 19:13

Hivatalos: Máté Csaba a DVSC új edzője

A szakember érkezését péntek este jelentette be a Loki. Máté Csaba korábban Erwin Koeman szövetségi kapitány munkáját is segítette a magyar válogatottnál.

Haon.hu

Szeptember elsejétől Máté Csaba a DVSC vezetőedzője, jelentette be a klubhonlap péntek este. Az 54 éves, szekszárdi születésű szakember játékosként többek között a Tatabánya és a belga KV Kortrijk együttesében is megfordult, edzői pályafutását Szekszárdon kezdte. 2008 és 2010 között pályaedzőként segítette Erwin Koeman szövetségi kapitány munkáját a nemzeti válogatottnál, majd a Haladásnál, illetve a Paksnál tevékenykedett, utóbbi csapatnál megbízott vezetőedzőként is – olvasható a közleményben.

Hivatalos: Máté Csaba a DVSC új edzője
Hivatalos: Máté Csaba a DVSC új edzője
Forrás: Nemzeti Sport-archív

2012-től 2023-ig a Ferencváros stábjának tagja volt, együtt dolgozott többek között Ricardo Monizzal, Thomas Dollal, Szerhij Rebrovval, Peter Stögerrel és Sztanyiszlav Csercseszovval is, többször kapott szerepet megbízott vezetőedzőként, tavaly az együttest a Konferencia-liga főtáblájára vezette.

Az új vezetőedzőt és stábját jövő hét elején sajtótájékoztatón mutatja be a klub.

A DVSC ezzel a képpel üdvözölte Máté Csabát
A DVSC ezzel a képpel üdvözölte Máté Csabát
Forrás: dvsc.hu

Bejöttek a korábbi pletykák

Máté Csaba érkezéséről már a korábbi vezetőedző, Szrdjan Blagojevics menesztésének napján, augusztus 27-én elkezdtek szivárogni a hírek. Máté pár napja a Nemzeti Sportnak meg is erősítette, hogy tárgyal a Lokival, mint akkor mondta, a szerződés aláírása, az utód kinevezése a jövő héten lehet esedékes Debrecenben.

A szakember pályáját ebben a cikkben vettük végig. Mátéról azt írtuk, túl sok tapasztalata nincs, de magyar szinten neves trénerek mellett dolgozott,  jelenlegi ukrán szövetségi kapitány, Rebrov például nemzetközileg is elismert szakembernek számít.

Máté Csaba élvonalbeli vezetőedzői statisztikái

  • 2012: Paks (megbízott vezetőedző): 3 mérkőzés, 0 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 5–6 gólkülönbség, 2 pont, 0.67 pont/meccs
  • 2013: FTC (megbízott vezetőedző): 2 mérkőzés, 1 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 3–3 gólkülönbség, 3 pont, 1.50 pont/meccs
  • 2023: FTC (megbízott vezetőedző): 10 mérkőzés, 9 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 39–10 gólkülönbség, 27 pont, 2.70 pont/meccs

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában