Kosárlabda

2024.09.14. 05:55

Magabiztos siker a Vojvodina otthonában

mindig komoly fegyvertény egy Vojvodinát 55 ponton tartani. A Szeged és a szerb Gajdobra elleni vereséget követően három napon belül harmadik edzőmérkőzését játszotta a DEAC kosárlabdacsapata.

Haon.hu

Andjelko Mandics, a debreceni klub edzője az első szerbiai mérkőzést követően kihangsúlyozta, hogy a négynapos túra főmérkőzése a Vojvodina elleni találkozó lesz, de továbbra is inkább a mutatott játék, mintsem az eredmény tekintetében. Pongó Mátéék ennek ellenére már a mérkőzés elején mindkettőben ragyogóan muzsikáltak, kiváló védekezésükre alapozva gyors támadásokat vezettek, az üres helyzeteiket is rendre pontra váltották, melynek köszönhetően már az első tíz perc után 17 pontos fórban volt a DEAC kosárlabda csapata.

DEAC kosárlabda, kosárlabda, Andjelko Mandics, DEAC, Vojvodina, Vojvodina-DEAC
Jól játszott a DEAC kosárlabda csapata a Vojvodina ellen
Forrás: DEAC-archív

DEAC kosárlabda: biztató játék

A megszerzett előnyt gyakorlatilag az egész mérkőzésen magabiztosan tartották, s bár érthető módon időszakosan néha megtorpantak támadásban, összességében nagyon jól járt a labda, a fáradtság ellenére is több, mint biztató volt a játék.

A szerdai és csütörtöki edzőmérkőzéssel ellentétben ezúttal többen is felzárkóztak pontszerzésben Drenovachoz, Osztojics, Anderson és Williamson is kétszámjegyű ponttermést tett a közösbe.

Egy összecsapás még hátravan a felkészülési túrából, szombaton 18 órától a KK Joker vendégei lesznek a fehér-feketék – tudósított a DEAC honlapja.

KK Vojvodina-DEAC 55-75 (7-24, 20-16, 19-16, 9-19)

  • DEAC: Pongó 6/6, Anderson 18/6, Drenovac 18/3, Williamson 11/6, Osztojics 20 csere: Neuwirth, Garamvölgyi 2, Kovács, Hőgye, Czermann.
  • Andjelko Mandics: Egy rossz szavam sem lehet a mostani mérkőzés után a csapatra, annak ellenére, hogy nagy terhelés alatt vannak a játékosok, és most  a rotáció is szűkebb volt, nagyon jól játszottunk. A harmadik negyed végén volt egy kis megingásunk, de ezt leszámítva végig úgy kosárlabdáztunk, ahogy elterveztük, ez a teljesítmény már igen bíztató a bajnoki rajt előtt két héttel. Az eredmény tényleg csak másodlagos most, de egy ilyen komoly csapatot 55 ponton tartani azt gondolom, hogy a felkészülés során is nagy fegyvertény. Szombaton még vár ránk egy találkozó, amin a tervek szerint megint bővebb lesz a rotáció, bízom benne, hogy az is hasznos lesz a számunkra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában