Labdarúgás

2024.09.01. 15:05

Így állhat fel a DVSC új szakmai stábja

Már a helyszínen nézték végig a DVSC–ZTE bajnokit. Régi ismerőst is köszönthetünk majd nagy valószínűséggel a Debreceni VSC új szakmai stábjában.

Molnár Szilárd

A szeptember az újrakezdések hónapja is – elég csak arra gondolni, hogy kezdődik az iskola –, de most a Lokinál is így van, hiszen vasárnaptól munkába állt a DVSC új vezetőedzője, Máté Csaba. A szakember természetesen szombaton már a helyszínen nézte végig, ahogy a megbízott edzőként Dombi Tibor 3–1-es győzelemre vezette a Debreceni VSC-t a ZTE ellen a Nagyerdei Stadionban.

A Debreceni VSC szakmai stábjának új tagjai ültek Ike Thierry Zaengel klubelnök és Máté Csaba vezetőedző, valamint Papp László polgármester között?
A Debreceni VSC szakmai stábjának új tagjai ültek Ike Thierry Zaengel klubelnök és Máté Csaba vezetőedző, valamint Papp László polgármester között?
Forrás: Molnár Péter

A televíziós közvetítésben többször is mutatták, ahogy egy ötfős társaság tagjaként a stadion egyik VIP-lelátójáról figyeli az összecsapást. A róluk készült fotó bal szélén Ike Thierry Zaengel, a Loki elnöke foglalt helyet, a jobb szélen pedig Papp László polgármester. Ike Thierry Zaengel mellett ül Máté Csaba, az ő balján pedig két olyan szakember, akik nagy valószínűséggel tagjai lesznek a DVSC új szakmai stábjának.

Debreceni VSC: a 2005-ös bajnokcsapat tagja is érkezhet az új stábba

Máté Csabát ebben a cikkünkben mutattuk be, most a lehetséges segítőire fókuszálunk, a saját információink, megfigyeléseink alapján.

Egyiküket nem kell bemutatni a debreceni sportbarátoknak, hiszen Éger Lászlóról van szó, aki 2003 és 2006 között több mint 90 meccset játszott a DVSC-ben, alapembere volt a 2004-es bajnokcsapatnak. A Pakson született Éger László annak idején a Dunaferr SE csapatánál mutatkozott be az első osztályban 1998-ban, két évvel később pedig bajnok lett a dunaújvárosiakkal. Onnan igazolt a cívisvárosba, ahol négy évig futballozott, majd a spanyol másodosztályú Club Polideportivo Ejido vette kölcsön. Ám ott nem igazán jöttek be a számításai, így visszatért a magyar bajnokságba, nevelőegyesülete, a Paks játékosa lett. Bár a szerződése még egy évig a Lokihoz kötötte volna, de a debreceni vezetők méltányolták a kérését, hogy hadd legyen közel a beteg édesapjához, így nem gördítettek akadályt a távozása elé. A tolnaiaknál 2014-ig futballozott, majd egészen tavalyig a Böde Dániel által híressé tett Madocsa gárdájánál rúgta a bőrt. A 47 éves korábbi válogatott belső védő tagja a paksi klub vezetésének, jelenleg asszisztensként van feltüntetve az atomvárosiak klubhonlapján.

Éger László
Éger László Paksról teheti át a székhelyét Debrecenbe
Forrás: MW-archív

Belgiumban kezdte

A társaságban helyet foglaló fiatalember nem más volt, mint Máté Roland, aki Máté Csaba fia. A 29 éves szakember az FTC utánpótlásában edzősködik évek óta, jelenleg az U16-os korosztályért felel. Máté Roland a belgiumi Kortrijkban született 1994. december 4-én, a Wikipédia-oldala alapján a belga Harelbeke utánpótlásában kezdte a labdarúgást 2000-ben. Egy évvel később hazatért Magyarországra, futballozott Szekszárdon, Szombathelyen és a paksi utánpótlásban. Tagja volt az U17-es, az U19-es, az U21-es és a tartalékcsapatnak. Az első kerethez Horváth Ferenc edzősége alatt került fel, Csertői Aurél irányítása alatt több Ligakupa-mérkőzésen is szerepet kapott.

Máté Roland az FTC utánpótlásából kerülhet a Lokihoz
Máté Roland az FTC utánpótlásából kerülhet a Lokihoz
Forrás: Facebook/Máté Rroland

Maradhatnak

A hírek szerint jó eséllyel Dombi Tibor is stáb tagja marad, és ha Balogh János kapusedző munkájára is igényt tart Máté Csaba, akkor ők ketten jelenthetnék a kapcsot a csapat és az új stábtagok között, hiszen szakmailag és emberileg is jól ismerik a labdarúgókat. Ennek fontosságát nagyon jól tudja maga Máté Csaba is, hiszen 2012-től több mint 10 éven át volt tagja az FTC-nél dolgozó külföldi edzők stábjainak.

Dombi Tibor
Dombi Tibor megbízott edzőként vezette győzelemre szombaton a DVSC-t
Forrás: Nemzeti Sport-archív

Hétfőn lehet már okosabbak leszünk, mert a DVSC a hét elején tervezi bemutatni Máté Csabát és segítőit.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában