Labdarúgás

2 órája

Késsel is üldözték már a nyíregyházi srácot, aki gyermekkora óta a Debrecennek szurkol

A Loki Nyíregyházára utazik a következő fordulóban. A DVSC együttesét rengeteg drukker elkíséri szombaton, ám olyan szurkoló is akad, aki Szabolcs vármegyéből érkezik…

Haon.hu

A DVSC szurkolói országszerte nagy számban képviseltetik magukat

Forrás: Napló-archív

Az elmúlt hetekben a legfőbb témát a Loki háza táján a Nyíregyháza-DVSC meccs szolgáltatta. Már több, mint egy hete elkelt minden jegy, rég nem látott érdeklődés övezi a két rivális rangadóját. Ilyenkor megszokott, s talán rendjén is van az egymás közti zrikálás, ám portálunk talált egy olyan piros-fehér drukkert, aki idestova huszonnégy esztendeje lakik Nyíregyházán, mégis a Vasutas sikeréért szorít. 

DVSC, Loki, Labdarúgás, Nyíregyháza
DVSC: Bimbó Bence és párja, Marietta is a Loki sikeréért szorít
Forrás: Bimbó Bence-archív

DVSC: Honnan a szerelem? 

A Debrecen-drukker, Bimbó Bence elárulta, a DVSC arany korszakának meccseit élőben követhette az Oláh Gábor utcai Stadionban. Ahogy fogalmazott, nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy testközelből figyelhette Sándor Tamás mesteri passzait és Dombi Tibor elfutásait a régi szentélyben. – Öt esztendős koromban elköltöztünk erre a csodálatos környékre. Édesapám Debrecenből származik, ő futballozott, így a meccsekre is járt és természetesen engem is vitt. Sándor Tamásék játéka magával ragadott, de az egész csapatot felsorolhatnám abból a generációból. 

Akkor sem pártoltam át más csapathoz, amikor költöznünk kellett, mindig is a DVSC-nek fogok drukkolni 

– kezdte a szurkoló. 

Mennyire veszélyes a Lokinak drukkolni? 

A „rutinosabb” DVSC-szurkolók emlékezhetnek még azokra a rangadókra, amelyeken vízágyúkat is bevetettek a balhézó drukkerekkel szemben, vagy akár tettlegességig is fajultak a szóváltások. Ezek a példák jól mutatják, mekkora a rivalizálás és a „szeretet” a klubok szimpatizánsai között, ám Bimbó Bence elmondta, milyen érzés gyerekként és Debrecen-szurkolóként a hajdúságiak sikeréért szorítani a nyíregyházi B középben.  

Az első és utolsó olyan meccs, amikor a Szpari táborába ültünk, jó pár esztendeje volt, már gyerekként is tudtam a viszonyokat. Azt tudni kell, hogy édesapám hallássérült, ezért úgy alakult – szerencsére –, hogy gólt rúgott a Loki, ő pedig önfeledten örült a találatnak. Mondani sem kell, azonnal számon kértek minket a hazaiak, de megúsztuk az esetet. Olyan is volt, hogy egy találkozó után sétáltunk a belvárosban Nyíregyházán, amikor éppen arra járt a DVSC csapatbusza, szétnéztünk és elkezdtük lengetni sáljainkat, a játékosok is üdvözöltek minket, de ezt kiszúrták a nyíregyi ultrák, be kellett menekülnünk egy benzinkútra, pedig késekkel kergettek minket 

– idézte fel a lelkes drukker, aki azt is elárulta, volt arra is példa, hogy tanára – aki Nyíregyháza szimpatizáns volt – egy Loki-győzelem után „csak úgy” egyest adott az akkoriban még diák szurkolónak. 

Nem tartja NB I.-es szintű csapatnak a Nyíregyházát 

Ahogyan közeledik a meccs napja, úgy sokasodnak a találgatások, vajon mennyi lesz a meccs? Ki fog nyerni? A fiatal Loki-drukker, Bimbó Bence egyértelmű választ adott: nem tartja élvonalbeli képességű gárdának a Tímár Krisztián vezette piros-kékeket, ennek ellenére nehéz meccsre számít, hiszen egy ekkora rangadón csak a napi forma dönt. – Annak ellenére, hogy miként állok a nyíregyiekhez, állítom, nem NB I.-es szintű a szabolcsi gárda.

 A DVSC játékán már Békéscsabán is látszott, sokkal jobban támadunk. 

Persze, egy mérkőzésből nem lehet levonni a megfelelő következtetéseket, de eddig biztató, ahogyan reagált az együttes az edzőváltásra. Remélem, meg tudjuk verni a vendéglátó gárdát – mondta a drukker. 

Az NB I. állása:

1. Ferencvárosi TC 4 4 – – 6–1 +5 12

2. Puskás Akadémia 5 4 – 1 9–5 +4 12

3. Paksi FC 5 3 1 1 9–8 +1 10

4. Újpest FC 6 3 – 3 12–7 +5 9

5. MTK Budapest 5 3 – 2 6–3 +3 9

6. Fehérvár FC 6 2 3 1 9–9 0 9

7. Diósgyőri VTK 6 2 2 2 5–7 –2 8

8. Debreceni VSC 5 2 1 2 7–6 +1 7

9. Kecskeméti TE 6 1 2 3 4–7 –3 5

10. Zalaegerszegi TE 5 1 1 3 6–8 –2 4

11. Nyíregyháza Spartacus 6 1 1 4 8–14 –6 4

12. ETO FC Győr 5 – 1 4 3–9 –6 1

Az előző forduló eredményei:

6. Forduló

Augusztus 30., péntek

Fehérvár FC–MTK Budapest 1–0

Augusztus 31., szombat

DVSC–ZTE FC 3–1

DVTK–ETO FC Győr 0–0

szeptember 1., vasárnap

Kecskeméti TE–Újpest FC 1–3

Paksi FC–Puskás Akadémia 2–1

Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC 2–1

A 7. forduló programja:

Szeptember 20., péntek

20.00: MTK Budapest–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)

Szeptember 21., szombat

14.30: ZTE FC–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport+)

17.00: Újpest FC–DVTK (Tv: M4 Sport)

19.30: Nyíregyháza Spartacus FC–DVSC (Tv: M4 Sport)

Szeptember 22., vasárnap

16.30: Puskás Akadémia–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)

19.00: ETO FC Győr–Paksi FC (Tv: M4 Sport)

 

A legutóbbi Nyíregyházán rendezett bajnoki mérkőzés: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában