Futsal

7 órája

Szerényebb célokkal vág neki az új szezonnak a DEAC futsalcsapata

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulatában jó ütemben zajlik az új játékosok beépítése. A DEAC Egerben kezdi meg a 2024/2025-ös szezont.

Haon.hu

A DEAC női futsalosai az NB I. második fordulójában lépnek pályára először a mostani idényben, olvasható a klub honlapján. A kissé szokatlan helyzet azért alakult ki, mert az első játéknapon a DVTK kérésére elnapolták a mérkőzést (ezt az összecsapást a tervek szerint szeptember 26-án fogják pótolni). Quirikó Vivien tanítványai pénteken 18.30-tól az újonc Eger tiszafüredi albérletében kezdik meg a remélhetőleg minél sikeresebb menetelésüket az élvonalban. A Heves vármegyeiek a Tolna csarnokában már átestek a tűzkeresztségen, bár erről a találkozóról nem őriznek kellemes emlékeket, ugyanis 8–2-es vereségbe futottak bele.

DEAC
Quirikó Vivien, a DEAC vezetőedzője
Forrás: DEAC-archív

– Nem vesszük félvállról az ellenfelünket, ennek ellenére csak a győzelem lebeg majd a szemünk előtt a holnapi összecsapáson – kezdte a beszélgetést a vezetőedzőnk. – Korábban is mondtam már, hogy szerintem az Eger üde színfoltja lesz az NB I.-nek, bár a tolnai fellépése nem sikerült jól. Azon a mérkőzésen a nagyobb rutin és a jelentősebb taktikai repertoár döntött. Ismerjük az egrieket, hiszen a nyáron két szoros edzőmeccset vívtunk velük. Egy olyan gárda otthonában fogunk vizitálni, amelynek a játékosai nem ismernek elveszett labdát, emellett rengeteget futnak. 

Ki kell emelni a kapusukat is, aki bravúrokra képes, ezért a támadások befejezésénél élesnek kell lennünk. A felkészülésünk remekül sikerült, ennek köszönhetően bizakodva utazhatunk Egerbe.

A főpróba szintén optimizmusra ad okot, hiszen augusztus végén veretlenül nyertük meg a Thelena Kupát. A keretünk nem lehet teljes, ugyanis Pozsgai Melindát az előző szezon utolsó meccsén kiállították, így ő eltiltott. Mellette a kisebb térdsérüléssel bajlódó Bálint Regina szereplése kérdéses – adott helyzetjelentést Quirikó Vivien. 

A szakvezető nem véletlenül fogalmazott úgy, hogy kiélezett összecsapásokat játszottak az Egerrel, mivel először 4–4 lett a végeredmény, majd a Thelena Kupán Üveges Katalinék 2–0-ra nyertek.

Szerényebbek a célok a DEAC-nál

A debreceni együttes jelentősen átalakult kerettel vághat neki az idénynek. Tóth Nóra és Csepregi Gabriella befejezte a pályafutását, míg Horváth Viktória Olaszországba igazolt, így három kulcsembert kell pótolni. Érkezési oldalon négy új nevet találunk: Urai Bianka Nyíregyházáról, Bálint Regina Újfehértóról, Bali Emese Salgótarjánból, Kurai Nikolett pedig Gyuláról igazolt a DEAC-hoz.

– Az új játékosok beépítése jól halad, folyamatosan lépkednek előre. Azzal is próbálom a beilleszkedésüket megkönnyíteni, hogy külön foglalkozom velük. A felkészülés során főleg a védekezésre fektettünk nagyobb hangsúlyt, ezért a friss szerzeményektől is elvárom az első meccsen, hogy hátul elvégezzék a feladatukat. 

Mivel komoly játékosmozgás volt nálunk, így az előző évekhez képest kicsit szerényebb célokat tűzhetünk ki. A bajnokságban mindenképpen dobogóra akarunk állni, míg a Magyar Kupában el szeretnénk jutni a négyes döntőig, bár utóbbi sorozatban sok múlik a sorsoláson

– hangsúlyozta Quirikó Vivien.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában