Szenior úszás

11 órája

Lélekemelő emlékverseny extra teljesítményekkel

Volt elnökük emlékversenyén remekeltek a debreceni szenior úszók. Második alkalommal rendezték meg a debreceni szenior úszás legendás alakja előtt tisztelgő versenyt.

Haon.hu

Sokan úsztak le teljes vagy résztávot II. Dr. Rentka László emlékversenyen

Forrás: Molnár Péter

Második alkalommal rendezték meg a debreceni szenior úszás legendás alakja előtt tiszelgó Dr. Rentka László emlékversenyt az elmúlt hétvégén. A hazai egyesületek mellett Románia, Szerbia és Szlovákia versenyzői is részt vettek a Debreceni Sportuszoda medencéjében megrendezett eseményen. A helyezésekből számított éremtáblázatban 41 egyesület közül a Debreceni Szenior Úszó Klub a második helyen végzett. A cívisvárosiak 51 versenyzője között 8 évestől (versenyen kívül) 84 évesig minden korosztály képviseltette magát. A családi váltóban részt vevő gyerekek (közöttük 5 debreceni család gyermekei) először élhették át egy rangos úszóverseny izgalmait. 

szenior úszás, úszás, debrecen, rentka lászló, szenior, debreceni sportuszoda, úszóverseny, rentka lászló emlékverseny, debreceni szenior úszó klub
Második alkalommal rendezték meg a debreceni szenior úszás legendás alakja előtt tiszelgó Dr. Rentka László emlékversenyt az elmúlt hétvégén
Forrás:  Molnár Péter

Szenior úszás: különdíjban részesültek

A nagy létszámú debreceni csapat minden tagja számos éremmel járult hozzá a sikerhez, öregbítve a debreceni szenior úszás hírnevét. A világcsúcshoz viszonyított százalékban kifejezett összteljesítménye alapján a legjobb eredményt Tacsi Róbert (96 százalék), Vass Gyula (95 százalék), Dombói Gábor (90 százalék), Dr. Mechler Andrea (88 százalék) és Virágos Eszter dr. (84 százalék) érték el.

Közülük Dr. Mechler Andrea 4, Vass Gyula 3 alkalommal is aranyérmet szerzett. 4-4 győzelmével Batta Gyula dr. és Othmann Mohamed, valamint 3-3 győzelmével Salamon Tibor és Nagy Szabolcs is a legfényesebb medáliákkal gyarapították a csapat éremgyűjteményét.

Nagy öröm a debreceniek számára, hogy a korcsoporttól független, a százalékos teljesítmény alapján kiszámított eredményük alapján az emlékszámokban 3 csapattársuk is abszolút harmadik helyezést ért el, melyért emléklapot vehettek át. Az idősebb Rentka László emlékszámban Krasznai Róbert (86 százalék), a Selmeczi János emlékszámban pedig Vass Gyula (82 százalék) és Dr. Mechler Andrea (79 százalék) részesült különdíjban.

Méltó módon járult hozzá édesapja emlékéhez

Volt elnökük, Dr. Rentka László által bevezetett hagyományt folytatta számos debreceni versenyző azzal, hogy „végigette” az étlapot, vagyis sok versenyszámban indult.

Közülük az érmek számát tekintve a menüt (15 versenyszámot) vállaló Lente Tamás emelkedik ki, aki valamennyi számában felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Hozzá hasonlóan 10 versenyszámnál is többet teljesített Molnár Dalma, Tömöri Attila, Molnár Péter és Tóth Béla. Maratoni teljesítményük jutalmául mindhárom színű éremből többet is átvehettek. Az úszóversenyek csúcspontját a váltók jelentik.

A debreceni csapat rekord mennyiségű, 26 váltót indított, amelyból 12 szerzett aranyérmet.

A 4x50 méteres győztes vegyes váltót erősítette Rentka Ádám is, aki váltó tagként és az 50 méteres gyorsúszásban elért egyéni csúcsával méltó módon járult hozzá édesapja emlékének ápolásához – tájékoztatta portálunkat Legoza Éva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában