Labdarúgás

2 órája

Böőr Zoltán a Szpari elleni kudarcról és a debreceni visszatéréséről is beszélt

A Loki legendája felidézte, hogy anno milyen érzésekkel futballozott a Nyíregyháza ellen, ha pedig kikaptak, hogyan léptek pályára utána. Böőr Zoltán örül neki, hogy augusztus végén a lányaival jelent meg a Nagyerdei Stadionban, megfogalmazta, mi a véleménye az edzőváltásról, s végül a DVSC szurkolóinak is üzent.

Tóth Huba Elemér

Mint ismert, a Debreceni VSC labdarúgócsapata 3–2-es vereséget szenvedett a Nyíregyháza új stadionjában az NB I. 7. fordulójában múlt szombaton. A Loki ezelőtt utoljára 25 éve kapott ki a Szparitól az élvonalban – akkor a piros-fehéreket erősítette Böőr Zoltán is, aki gólt is lőtt, de szépítő találata után a csapat már nem tudott egyenlíteni, a mérkőzés 2–1-gyel ért véget, ezt a szon.hu fel is idézte. A cívisvárosi futballcsapat legendájának számító korábbi játékos a Haonnak arról beszélt, hogy anno milyen érzésekkel lépett pályára a keleti rangadókon és hogyan léptek túl egy nagy kudarcon. Arról is szót ejtett, hogy a DVSC-ZTE meccsen milyen kellemes fogadtatásban részesült, s végül a szurkolóknak is üzent.

Böőr Zoltán, DVSC
Böőr Zoltán sajnálja, hogy kikapott Nyíregyházán a Loki, de reméli, a csapat javít majd
Forrás: Napló-archív

Még mindig szívesen gondol vissza a Loki-Szpari meccsekre

Böőr Zoltán azzal kezdte mondandóját, sajnálja, hogy nem lehetett jelen a múlt hétvégi Nyíregyháza-DVSC rangadón, mert az eredménytől függetlenül bizonyára nagy élmény lehetett minden szurkolónak. – A Szpari-Loki csatáknak mindig nagy rangja volt, a csapatok sok szoros meccset játszottak egymással. Ha a Nyíregyházával találkoztunk, az mindig az év meccse volt. Valamennyiszer zsúfolt volt a lelátó, a debreceni szurkolók velünk együtt nagyon várták a mérkőzést. Mindig motiváltan léptünk pályára ellenük, kettőzött erővel akartunk bizonyítani. 

A keleti rangadókra még mindig szívesen emlékszek vissza. Mikor az első bajnoki címet nyertük, még akkor sem billent egyértelműen felénk a mérleg, és mivel most sincs nagy különbség a csapatok között, ezért is volt ennyire parázs a mostani összecsapás. A Szpari hosszú idő után tért vissza bajnokságba, míg a Lokinál jóval összeszokottabb a társaság, sajnálom, hogy ez most így alakult.

Természetesen mikor kikaptunk, borzasztóan sajnáltuk, ha csalódást okoztunk a szurkolóknak, de utána mindig arra törekedtünk, hogy javítsuk a botlást – biztos vagyok, hogy a mostani csapat is azon lesz, hogy megnyerje a következő bajnokit.

Böôr,Halmosi,Csernyánszmi61
Böőr Zoltánék öröme nagy volt a Hajduk Split elleni oda-visszavágós párharc után
Fotó: Mirkó István / Forrás: NS-archív

Böőr Zoltán örül neki, hogy a DVSC-nél a múlttal is foglalkoznak

Augusztus utolsó napján a Debrecen-Zalaegerszeg mérkőzés előtt a Loki 25 évvel ezelőtti hőseit köszöntötték a klub vezetői. A kezdőrúgást a csapat képviseletében a többszörös bajnok és kupagyőztes Böőr Zoltán és a döntőben a győztes gólt szerző Vadicska Zsolt közösen végezték el.

– Sokkal sűrűbben kellene megfordulnom a Nagyerdei Stadionban, de egyéb elfoglaltságok miatt ez sajnos nehezen kivitelezhető – folytatta a jelenleg Dunakeszin élő, sportszer kereskedelemben tevékenykedő Böőr Zoltán, aki ettől még mindig debreceninek vallja magát. – Ami külön öröm volt, hogy az ünnepségre velem tartott a két lányom is. Nagyon jól érezték magukat. Hatalmas szeretet fogadta őket, pozitívan állt hozzájuk mindenki. 

Az általam elképzeltnél talán még inkább boldogabbak voltak. Gyermekeim nem láttak engem Debrecenben játszani, de ennek ellenére az a légkör, ami bennünket fogadott, rájuk is átragadt. Ott foglaltunk helyet, ahol a második félidőben rúgták a gólokat a fiúk. Szuper volt, nem győztem hálálkodni a vezetőségnek, meg mindenkinek, aki gondolt ránk. Az biztos, hogy emlékezetesre sikeredett.

 Örömteli, hogy a klubnál úgy gondolják, fontos megemlékezni az évfordulókról függetlenül attól, hogy milyen érintett vagyok vagy nem. Egy klubnál nagyon fontos, hogy a történelmet, tradíciókat ápoljuk, és emellett azon legyenek, hogy az utánpótlás is fejlődjön. Úgy gondolom, Debrecenben minden téren jó úton járnak – tette hozzá Böőr Zoltán.

Böôr DVSC-Pécs NF
Sokat köszönhetnek a debreceni szurkolók Böőr Zoltánnak
Forrás: NS-archív

Bízik benne, hogy Máté Csaba vezetésével eredményes lesz a Loki

Böőr Zoltán úgy gondolja, hogy az NB I.-ből jelenleg a Ferencváros, Újpest, Puskás Akadémia trió a legerősebb, de bízik benne, hogy a Loki is minél előkelőbb helyen végezhet. Szerinte a csapatnál már érett az edzőváltás, reméli, hogy az új szakmai stábbal eredményes lesz az alakulat. – Az edzőváltásnak nyilván megvolt a maga oka. Bár annyira nem vagyok szakmabeli, és nem is láttam minden meccset, de az a véleményem, hogy míg az előző két szezonban stabil, szimpatikus, kiegyensúlyozott játékot nyújtott a csapat, de talán a hosszú távon jól működő erősség, a dinamika eltűnt. A gárda túlságosan kiszámíthatóvá vált. Az edzőváltásnak minden bizonnyal előnye és hátránya is van. 

Máté Csaba a Fradinál szerzett olyan tapasztalatot, hogy lehet eredményes, támadó futballt játszani – amire a debreceni közönség is vevő, – de nyilván megfelelő játékosállomány is kell ehhez. Azért vállalta el, mert látja a potenciált a csapatban. Természetesen kell neki idő, saját képére kell formálni a csapat játékát, ám összességében pozitívnak látom a szerepvállalását

 – fogalmazott Böőr Zoltán, aki végül a szurkolóknak is üzent. 

– A Loki-drukkerek legyenek kitartóak, álljanak folyamatosan a csapat mellett, mert bizonyára meg lesz az eredménye! – hangoztatta.

 

A labdarúgó NB I. állása: 

  1. Puskás Akadémia 6 5 – 1 12–5 +7 15
  2. Ferencvárosi TC 5 5 – – 9–2 +7 15
  3. Újpest FC 7 3 1 3 12–7 +5 10
  4. Paksi FC 6 3 1 2 10–10 0 10
  5. MTK Budapest 6 3 – 3 7–6 +1 9
  6. Diósgyőri VTK 7 2 3 2 5–7 –2 9
  7. Fehérvár FC 7 2 3 2 9–12 –3 9
  8. Debreceni VSC 6 2 1 3 9–9 0 7
  9. Zalaegerszegi TE 6 2 1 3 8–9 –1 7
  10. Nyíregyháza Spartacus 7 2 1 4 11–16 –5 7
  11. Kecskeméti TE 7 1 2 4 5–9 –4 5
  12. ETO FC Győr 6 1 1 4 5–10 –5 4

A múlt hétvégi Nyíregyháza-DVSC meccs összefoglalója itt tekinthető meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában