Paralimpia 2024

2024.09.06. 16:57

Szvitacs Alexa ott van a legjobb 4 között a párizsi paralimpián

A debreceni származású asztaliteniszező brazil ellenfelet legyőzve játszhat szombaton a döntőért. Szvitacs Alexa döntő játszmában húzta be a pénteki meccset.

Haon.hu

Az asztaliteniszező Szvitacs Alexa első mérkőzését megnyerve bejutott pénteken a legjobb négy közé a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia pénteki napján, így már biztosan dobogós, számolt be a Nemzeti Sport.

Szvitacs Alexa ott van a legjobb 4 között a párizsi paralimpián
Szvitacs Alexa ott van a legjobb 4 között a párizsi paralimpián
Forrás: MW-archív

Sportága képviselői közül az előző játékokon bronzérmes, majd egy évre rá világbajnok, debreceni származású, hajdúszoboszlói kötődésű Szvitacsnak kellett a legtöbbet várnia az egyéni bemutatkozásra, a nyolc között egy brazil rivális várt rá a cikk szerint. Mint írták, a mérkőzés óriási csatát hozott, a magyar asztaliteniszezőnek kétszer is egyenlítenie kellett, majd döntő játszmában tudta csak kicsikarni a győzelmet úgy, hogy a végén, 11:12-nél meccslabdát is hárítania kellett.

Lengyel ellenféllel küzd a döntőért Szvitacs Alexa

Az elődöntőt (12.00) és a döntőt (20.15) szombaton rendezik, előbbiben a lengyel Karolina Pek lesz a magyar játékos ellenfele.

A 34 éves Szvitacs Alexa 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait, de azóta is szerepel az épek között is, az Extraliga-bronzérmes Győri AC játékosa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában