Összefoglaló

2024.09.16. 08:46

Láncfűrészre és légzőkészülékre is szükségük volt a hajdú-bihari tűzoltóknak

Árokba borult autóhoz és kigyulladt házhoz is siettek a tűzoltók vasárnap Hajdú-Biharban. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Árokba borult egy autó Bedő és Nagykereki között vasárnap délben. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A balesetben senki sem sérült meg – olvasható a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

katasztrófavédelem hajdú-bihar
Püspökladányban és Hajdúszoboszlón is vonult leszakadt faágakhoz a katasztrófavédelem
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Fát vágtak a helyi hivatásos tűzoltók a püspökladányi Rákóczi utcában. Az egység motoros láncfűrésszel avatkozott be. Hajdúszoboszlón, a Hőforrás utcában egy tizenöt méteres fa egyik ága hasadt le, azt a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vágták le, hogy ne veszélyeztesse a közlekedést.

Kigyulladt egy autó Nyíradony és Nyírmihálydi között, a  471-es  főúton vasárnap. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők három porral oltó készülékkel megfékezték a lángokat. A tűzoltók a visszahűtést végezték el egy vízsugárral.  

Vasárnap este egy száz négyzetméteres családi ház pincéjében keletkezett tűz Hajdúsámsonban, a Szűcs utcában. A debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik légzőkészülékben oltották a tüzet két vízsugárral. A pince födémszerkezete is megsérült a hő miatt, ezért a ház három lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában