Helyi közélet

2024.09.16. 07:26

Diákok szerveztek jótékonysági estet a Medgyessy-gimiben

Az est adományaival a Szívünk Hangja a Fogyatékkal Élőkért Alapítványt támogatják. A jótékonysági rendezvényt a vármegyei diákönkormányzat-szövetség szervezte meg.

Dandé Melinda

Először rendezte meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) a Remény-est nevű jótékonysági eseményét a debreceni Medgyessy Ferenc-gimnáziumban szeptember 14-én. A kezdeményezésből hagyományt szeretnének teremteni.

Jótékonysági estet tartottak a debreceni Medgyessy-gimnáziumban
Jótékonysági estet tartottak a debreceni Medgyessy-gimnáziumban
Forrás: Dandé Melinda

- A Szívünk Hangja a Fogyatékkal Élőkért Alapítvány megsegítése volt a cél az estével, melynek központi üzenete az összefogás ereje, és az, hogy ha tudunk, akkor adjunk, hiszen ezzel közösen segíthetünk a rászorulókon – fogalmazott Török Krisztián, a HABIDISZ elnöke, az est házigazdája.

Török Krisztián, a HABIDISZ elnöke
Török Krisztián, a HABIDISZ elnöke
Forrás: Dandé Melinda

A összegyűlt adományokkal a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és felnőttek ellátását támogatják. A diákönkormányzat így hozzájárul ahhoz, hogy az alapítvány továbbra is megfelelő gondoskodást és támogatást nyújthasson ezeknek az embereknek, akik számára a mindennapok kihívást jelentenek. 

 A rendezvényt Balogh Anikó, a Szívünk Hangja a Fogyatékkal Élőkért Alapítvány elnöke és Bálega János, a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület stratégiai vezetője köszöntötte, beszédükben kifejezték köszönetüket és gratulációjukat a Remény-est szervezőinek. Az ügy mellé számos fellépő, tehetséges művész és tánccsoport állt ajándékfellépésükkel.

 A HABIDISZ 2003-ban alakult Berettyóújfaluban, és azóta számos programot bonyolított már le.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában