Kézilabda

2024.08.29. 07:17

Már egymástól külön készülnek a Vámos testvérek

Hamarosan ismét élesben csillogtathatják meg a tehetségüket. Vámos Petra immáron a Metz csapatával, Vámos Míra pedig továbbra is a DVSC-vel készül.

Haon.hu

Vámos Míra és Vámos Petra korábban többször is közösen ünnepelt a Magyar Kupában

Forrás: NS-archív

Vámos Petra nyara rendkívül mozgalmas volt, hisz miután búcsút intett a DVSC Schaeffler csapatának, a válogatottal közel egy hónapon át az olimpiára készült. Néhány nap pihenő azért neki is járt, de nem sokkal később a nemzeti együttessel már az ötkarikás játékokra utazott. A Vámosz becenévre hallgató kézilabdázó a világ legnagyobb sporteseményén a magyarok vezére volt, jó játékkal hívta fel magára a figyelmet. Franciaországból aztán haza sem utazott, Párizsból rögtön Metzbe ment, ahol az új klubcsapata színeiben is bemutatkozott. Az irányító néhány napja visszatért hazánkba, ugyanis együttesével a Győri ETO ellen játszott felkészülési mérkőzést, amely a kisalföldiek 27–20-as győzelmével zárult. A francia együttes majd szeptember 8-án a norvég Storhamar ellen idegenben kezdi meg szereplését a BL-ben, míg a bajnokságban először szeptember 11-én a Toulonnal hazai környezetben találkozik.

Vámos Petra
Vámos Petra immáron a Metz csapatát erősíti
Forrás: Metz Handball / Facebook

Vámos Míra maradt a DVSC-nél

A Vámos testvérek számára bizonyára szokatlan érzés lehet, hogy ezúttal egymástól külön készülnek. Ugyanis Vámos Míra továbbra is a Lokival edz gőzerővel a következő idényre. A gárda pénteken játssza utolsó felkészülési meccsét a horvát Podravka Vegeta ellen, amely után a szurkolók a játékosokkal is találkozhatnak. A DVSC Schaeffler jövő szombaton a Vasas otthonában kezdi meg szereplését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában