Átigazolási hírek

2024.09.03. 05:30

Más csapat után kell néznie Varga Kevinnek

A Sepsi OSK-nál nem közölték, miért kell távoznia. Varga Kevin vajon visszatér ismét Debrecenbe, avagy újabb vizekre evez?

Tóth Huba Elemér

Idén januárban számoltunk be róla, hogy a ciprusi élvonalban szereplő Apollon Limasszol közös megegyezéssel felbontotta a 14-szeres magyar válogatott Varga Kevin szerződését. Nem sokkal utána az is eldőlt, hogy a debreceni nevelésű szélső a Sepsi OSK-ban folytatja pályafutását – ugyanakkor a játékos és a román élvonalbeli klub közös története véget ért, a felek hét hónap után közös megegyezéssel szerződést bontottak – közölte hétfő este a klub a Facebook-oldalán.

Varga Kevin
Varga Kevin távozik a Sepsitől
Forrás: Sepsi OSK / Facebook

A Sepsiszentgyörgy nem számolt be róla, miért kellett távoznia a Karcagról származó futballistának, de a döntésnek bizonyára köze lehet ahhoz, hogy a 28 éves szélső augusztusban nem megengedett időpontban vett részt egy buliban, ráadásul el is késett egy összetartásról.

Bernd Storck vezetőedző emiatt csak egy bajnokira nem nevezte a játékost, ám azóta három mérkőzésen mindössze 85 percet töltött a pályán. Varga Kevin 24 tétmeccsen öltötte magára a Sepsi mezét, 2 gólt és 1 gólpasszt írhattunk fel a neve mellé.

Varga Kevin a DVSC-nél robbant be, majd több helyen is légióskodott

Varga Kevin 2017-ben mutatkozott be a magyar élvonalban, s már rögtön az első meccsén gólt szerzett, később „Az év felfedezett” játékosának is megválasztották. A labdarúgó összesen 105 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 12 találatig jutott a Loki színeiben. 

  • A Debreceni VSC saját nevelésű futballistájának az első külföldi csapata 2020-tól a török első osztályú Kasimpasa együttese volt. A négy évre szóló szerződés megkötésével a debreceni klub akkor jelentős bevételhez jutott, hisz a török csapat akkor 850 ezer eurót fizetett a Lokinak, de akkor úgy tűnt, hogy a játékos a saját karrierje szempontjából is rendkívül jól járt. Varga Kevin az isztambuli csapatban is hamar alapemberré vált, s bár közben egy bokaszalag-sérülés hátráltatta, összesen 55 tétmérkőzésen lépett pályára, és hat gólt is szerzett. Aztán egy edzőváltás után mégis egyre kevesebb lehetőséget kapott.
CM20230430_Debrecen_DVSC - MOL Fehérvár NB-I._sport_loki_HAON (58)
Varga Kevin vajon visszatér az NB I.-be?
Forrás: Napló-archív
  • A középpályás egy újabb lépcsőfokot léphetett volna, hiszen 2.1 millió euró ellenében fél évig kölcsönben a svájci Young Boysban szerezhetett volna tapasztalatokat, de nem túlzottan sokszor, csupán hatszor bizonyíthatott. 
  • Ezt követően ismét Törökországban kötött ki, a Hataysporban 12 mérkőzésen játszott, de hamarosan onnan is távozott, és rövid időre visszatért Debrecenbe
  • Varga Kevin a Lokiban 2023 tavaszán 12 bajnokin és 1 kupameccsen futballozott, majd tavaly szeptemberben szabadon igazolhatóként szerződött a ciprusi Apollon Limasszolhoz, ahol 9 bajnokin lépett pályára – gól vagy gólpassz nem fűződött a nevéhez.

Az éremszerzés volt a cél a Sepsinél

A Sepsi OSK az előző idényben sokáig versenyben volt a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikéért, azonban a gárda az 5. helyen végzett, így nem indulhatott el a nemzetközi kupaselejtezőben. A sepsiszentgyörgyi csapat tavaly nyáron pedig kis híján az Európa Konferencia Liga csoportkörébe is bejutott, ám egy hazai döntetlen után a norvég Bodö/Glimt a visszavágón rendes játékidőn túli hosszabbításban gót lőtt, így a piros-fehérek álma szertefoszlott. 

Nem Varga Kevin volt a klub egyetlen magyar válogatott labdarúgója, ugyanis a játékoskeret tagja Kecskés Ákos és Sigér Dávid is. Az előző idény végéig székelyföldieket erősítette Varga Roland is, aki azóta szabadon igazolható. Most hasonló sorsra jutott Varga Kevin is – a Loki-szurkolók fejében pedig bizonyára megfordul az a kérdés, hogy ismét visszatér a cívisvárosba, avagy máshová igazol. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában