DVSC

3 órája

Tihanyi Csaba reméli, a tanítványai elhiszik, hogy több van bennük

A szakember elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata az Aramis elleni bajnoki előtti időt próbálta minél jobban kihasználni. Segíthet, hogy pont a legutóbbi fordulóban szakadt meg a DEAC futsalosainak nyeretlenségi sorozata.

Haon.hu

A válogatott szünet után a kilencedik forduló jön a férfi futsal NB I.-ben. A hat meccsből hármat pénteken, hármat pedig jövő hétfőn rendeznek meg. A DEAC futsalosai már ezen a héten kipipálják a játéknapot, mivel péntek este az Aramis otthonában vizitálnak, a mérkőzés 19.50-kor kezdődik. A szezon eddigi része a budaörsieknek sikerült jobban, hiszen tizenöt pontot gyűjtöttek, ezzel pedig a tabella negyedik helyén állnak. Ezzel szemben Tihanyi Csaba legénysége csak hét egységgel rendelkezik, így a kilencedik pozíciót foglalja el. – Kicsit kétarcú csapatnak tartom az Aramist, ugyanis ha jó napot fog ki, még egy esélyesebb ellenfelet is le tud győzni, ám olykor becsúsznak váratlan pontvesztések – kezdte a beszélgetést Tihanyi Csaba a gárda honlapján. – Nehéz felkészülni a budaörsiekből, hiszen nem egysíkú a játékuk, védekezésben például több variációt szoktak alkalmazni. A keretükben ezen a nyáron sem történtek hatalmas változások, de ez nem meglepő, mivel évek óta az állandóságra törekednek. Akadnak rutinos húzóembereik, mellettük pedig a feltörekvő fiatalokat is bátran beveti a kollégám. Nehéz dolgunk lesz a pénteki összecsapáson, ennek ellenére bízom a jó eredményben. Játékosaim közül többen nem teljesen egészségesek, ezért kezelésekre járnak, ettől függetlenül úgy fest, hogy teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek – ismertette a vezetőedző.

deac futsal, deac, futsal, nb i, tihanyi csaba, aramis, debreceni egyetem, aramis-deac
A DEAC futsalcsapata
Forrás: DEAC-archív

Hétfőtől az Aramis volt a középpontban a DEAC futsalosainál

A kisebb pauzát megelőző találkozóról kellemes emlékeik lehetnek a cívisvárosi drukkereknek, mivel a DEAC kiütötte a Rubeolát, a végeredmény 8-0 lett. Kellett ez a sikerélmény futsalosoknak, hiszen megszakadt az első forduló óta tartó nyeretlenségi sorozat. – Fontos volt, hogy mi szereztük meg a vezetést. Annak is örültem, hogy ezúttal megbüntettük az ellenfél hibáit. Igazából a negyedik találat után nyugodtam meg teljesen, akkor már éreztem, hogy nem fog veszélyben forogni a sikerünk.

Reményeim szerint a srácok ennek a diadalnak hála elhiszik, hogy több van bennük. A következő pár meccsen eldől, hogy valóban átszakadt-e a gát.

A válogatott szünet előtt nagyon sűrű volt a programunk, így a Rubeola elleni bajnoki után kaptak néhány nap pihenőt a fiúk, majd újult erővel folytattuk a munkát. Az előző héten az erőnlétet fejlesztő gyakorlatokra fektettünk nagy hangsúlyt, míg hétfőtől már az Aramis került a középpontba – zárta mondandóját Tihanyi Csaba.

Futsal NB I. 9. forduló

Aramis-DEAC

Péntek 19.50, Aramis SE Csarnok

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában