Röplabda

2 órája

A sírból hozták vissza a DEAC röpisei!

A Debreceni Egyetem alakulata az első két szettet elbukta, ennek ellenére két vállra fektette a Pénzügyőrt az Extraligában. Pénzügyőr-DEAC 2:3!

Haon.hu

A DEAC férfi röplabdacsapata a MAFC elleni 3:0-s vereséggel kezdte ezt a szezont az Extraligában. A fiaskó ellenére Fodor Antal vezetőedző kiemelte a játékosai küzdőszellemét. Erre a mentalitásra a Pénzügyőr elleni szombati bajnokin is lehetett építeni, írta a deac.hu.

DEAC
Nyertek a DEAC röplabdásai!
Forrás: MAFC-BME Röplabda csapat

A mérkőzés elején egymás hibáiból éltek az együttesek, ebből a periódusból mi jöttünk ki jobban, 6:11-nél a PSE mesterének időt kellett kérnie. A rövid pauzát követően Marlon vezérletével őriztük az előnyünket (9:15), ám a megingásaik miatt fordított a házigazda (19:18). A szakasz hajrájában több ászt is láthattunk, a hazaiaknál Kispál és Hajós, a vendégeknél pedig Lasecki jelentkezett remek nyitással. 

A hajdúságiak a második játékrészt 5:2-es futással kezdték, majd többek között Tóth Kristóf tökéletes szerváival már a fővárosiak voltak jobb pozícióban (9:8). Ezt követően Marlon megoldásával 21:22 szerepelt a kijelzőn. Nacsa Gábor legénysége egy 4:0-s futást produkált, így biztossá vált, hogy a Pénzügyőr legalább egy ponttal gazdagodik.

Fordult a kocka, a DEAC javított!

Ezt követően már olyan forgatókönyv szerint zajlott a meccs, ami a vendégeknek kedvezett. A harmadik felvonás első perceiben Kun és Lescay tolta a cívisvárosiak szekerét, aztán Marlon folytatta a pontgyártást. Nem igazán forgott veszélyben az egyetemisták szépítése, Elleh tett pontot ennek a szettnek a végére (21:25). 

Ez a részsiker szárnyakat adott nekik, ezt jelzi, hogy a negyedik játékrész derekán öttel léptek meg (11:16). A vetélytársuk elbizonytalanodott, ennek köszönhetően eléggé kinyílt az olló (16:25).

Az ötödik szettben már a debrecenieknél volt a lélektani előny. A remek napot kifogó Marlon tarthatatlannak bizonyult, Kun újabb ásza pedig demoralizálóan hathatott. Az utolsó percekben Lescay érdemelt dicséretet, a kubai légiós blokkjával ért véget a meccs, amelyet nagy fordítással nyertek meg 3:2-re.

Ki kell emelni Marlon lehengerlő produkcióját, a center huszonnégy egységet termelt. Mellette Kun Benedek a tizenöt, Lescay pedig a tíz pontjával szintén sokat tett ezért a győzelemért. Jövő vasárnap a DEAC a DESOK-ban szerepel, az ellenfél a Kazincbarcika lesz.

Extraliga 2. forduló
Pénzügyőr SE-DEAC 2:3 (25:21, 25:23, 21:25, 16:25, 6:15)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában