DVSC Schaeffler

3 órája

Vidám szombat(hely) este: a végén gálázott a Loki – fotókkal

A debreceniek svéd válogatott kapusa, Jessica Ryde parádézott. a neki jutó játékidőben. Visszatért a jó útra a DVSC kézilabdacsapata.

Molnár Szilárd

Bár voltak olyan hangok, hogy akár meglepetést is okozhat a Szombathely a DVSC kézilabdacsapatának otthonában, a Loki a remekelő Jovana Jovovics és Jessca Ryde vezérletével magabiztosan tartotta otthon a két bajnoki pontot. A válogatott szünetet követően a bajnokságot három győzelemmel kezdő újonc vasiakat együttesét fogadta a DVSC Schaeffler a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban szombat este. A cívisvárosiakat feldobhatta, hogy az elmúlt időszakban két saját nevelésű kulcsjátékos – Füzi-Tóvizi Petra és Petrus Mirtill – is meghosszabbította a szerződését a Lokival. A mérkőzés esélyese természetesen a debreceni kézilabdacsapat volt, de ezt be is kellett bizonyítani. Nem lehet mondani, hogy jól indított volna az ezúttal a Catherine Gabriel - Töpfner Alexandra, Océane Sercien-Ugolin, Tamara Haggerty, Szabó Nina, Kristin Thorleifsdóttir, Petrus Mirtill összeállításban kezdő Loki. Az első helyzetet a debreceniek svéd válogatott átlövője, Thorleifsdóttir hagyta ki, a másik oldalon a góllövőlistát vezető Pődör Rebeka duplájával nyitottak a vendégek, de Haggerty és Sercien-Ugolin góljaival egalizált a Debreceni VSC. Érdekes volt látni, hogy emiatt a 6.percben a Szombathely edzője, a dán Olsen Bo Rudgaard időt kért és Szmolek Appolóniával perlekedett hevesen. Sercien-Ugolint aztán lökésért kiállították, a dunántúliak pedig újra kettőre növelték az előnyüket. Ismét egyenlített a DVSC, de átvenni nem tudta a vezetést, mert nagy ziccerben Haggerty gyenge megoldást választott. Aztán kínaiból lőtt gólt a Szombathely, amit láthatólag nehezen viselt Gabriel, pedig kezdett feljavulni a Loki védekezése.

dvsc kézilabda, dvsc, schaeffler, loki, debreceni vsc, kézilabda, szombathely, debrecen, bajnokság, dvsc-szombathely
Vidám volt a hangulat a DVSC kézilabdacsapatánál a lefújás után
Forrás: Czinege Meilnda

Sokáig nem tudta leszakítani ellenfelét a DVSC kézilabdacsapata

A 14. percben végre megtört a jég, Szabó Nina üres kapus góljával először volt előnyben a Debrecen (7–6). Sőt, Jovovics Jovana betörése és átlövése után már három volt a fór, de ez sem vette el maroknyi vendégsereg lelkesedését, amely abban a kis létszámban is – rosszt ezt leírni – jobb hangulatot csinált az első 30 percben a hazai drukkereknél. A játékrész derekán Szilágyi Zoltán is kikérte az első idejét, mert egy gólra zárkózott a Szombathely.

Érkezett a pályára Füzi-Tóvizi – egyből góllal nyitott –, valamint Tóth Nikolett, de támadásban maradt Szabó és Jovovics is, így csupa jobbkezes ember volt a belső posztokon abban a periódusban.

Egy ideig két-három gólon ingadozott a különbség, de a hajrára felpörgött a Loki, így Töpfner büntetője után 17–12-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

dvsc kézilabda, dvsc, schaeffler, loki, debreceni vsc, kézilabda, szombathely, debrecen, bajnokság, dvsc-szombathely
Jovovics Jovana lett a meccs legjobb hazai játékosa
Forrás: Czinege Melinda

Gálahangulat a végére

A második félidő elején is beragadt a DVSC, Petrus Mirtill találata egy 6 perces hazai gólcsendet tört meg. A szélsők vették hátukra a csapatot, Petrus mellett Grosch Vivien is eredményes volt, Thorleifsdóttir és Sercien-Ugolin bombái után már 23–15 volt a Debrecennek. Kezdett nyílni az olló, érkezett is menetrendszerűen a Lokomotív… a vendégek időkérése.

A játékrész felénél érkezett a debreceni kapuba a svéd válogatott Jessica Ryde,aki rögtön egy ziccer és egy hetes védésével mutatta meg, miért is számítottak rá eddig több mint 50-szer a skandináv ország válogatottjánál. 

Szerencsére a hazai publikum is tűzbe jött, ami a játékosokra is jó hatással volt: Tóth Nikolett olyan precíz földre vitellel akadályozta meg az egyik vendégakciót, hogy a birkózás olimpiai döntőjében állva tapsolták volna percekig. Az 53. percben megvolt a közte tíz, számolt is a közönség. Ryde lehúzta a rolót, a meccs hajrára gyakorlatilag gálamérkőzéssé avanzsált, amelybe belecsúsztak az ebből fakadó könnyelműségek, de így is DVSC-Szombathely 32-20.

A meccs legjobb hazai játékosának Jovovics Jovanát választották, így a Loki átlövője nem csak annak örülhetett, hogy csapata visszatalált a jó útra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában