Labdarúgás

15 órája

Dzsudzsák Balázs történelmet írt! – videó!

A válogatottsági-rekorder több történelmi tettet vitt véghez. Dzsudzsák Balázs fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött.

Orosz Krisztofer

– Már a 82. perc, Tőzsér és Dzsudzsák a labda mögött, Dzsudzsák, gól! Gól! Nyolcvankettedik perc, egyenlít a magyar válogatott és nem érdemtelenül, mert jobban játszottunk a második félidőben! Dzsudzsák Balázs bal lába 1–1! – hangzott el Gundel Takács Gábor kommentálásában a 2014-es Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn. Napra pontosan tíz esztendős a legendás találat, amely elindította azon a felfelé ívelő pályán a magyar labdarúgó-válogatottat, amelyen napjainkban is jár. 

dzsudzsak-balazs-dvsc-loki-labdarugas
Dzsudzsák Balázs: Micsoda találat volt a románok ellen
Forrás: Napló-archív

Dzsudzsák Balázs: Fantasztikusan eltalált lövés 

Tíz esztendővel ezelőtt közel sem volt olyan szinten a válogatott, mint manapság. Dárdai Pál kinevezését követően persze bizakodó volt a közvélekedés, mégis távolinak tűnt még a döntetlen is Bukarestben. Ennek megfelelően a hazaiak szereztek vezetést, de Dzsudzsák a végén 50 ezer román szurkolót csitított el egyetlen mozdulattal. Sokan úgy vélekednek, a gól fordulópont volt a honi labdarúgás történelmében. 

Isten éltesse a találatot! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában