Labdarúgás

9 órája

Igor Bogdanovics nyilatkozott a DVSC teljesítményéről...

A DVSC egykori csatára szerint nehéz helyzetben van a Loki. Igor Bogdanovics úgy fogalmazott, előre kell tekinteni.

Orosz Krisztofer

A DVSC a PAFC elleni vereségét követően régen látott rossz sorozatot produkált, nincs mit szépíteni. Az eredmények mellett azonban a legutóbbi két találkozón (MTK, Puskás Akadémia) a futballisták akaratával nem volt probléma, a játék is olykor-olykor egészen tetszetős volt. Ugyanakkor a szerencse egyik rangadón sem szegődött a piros-fehérek mellé, mindkét meccsen a végén kapta a mindent eldöntő gólt a Loki. A következő hetek sem lesznek egyszerűbbek, hiszen sorrendben a Pakssal, a Fehérvárral és a Ferencvárossal mérkőzik Máté Csaba gárdája. Igor Bogdanovics portálunknak nyilatkozott a legutóbbi hetekről. 

Igor Bogdanovics, DVSC, Loki, Labdarúgás
Igor Bogdanovics reméli, elindul a csapat a jó úton
Forrás: Napló-archív

Igor Bogdanovics: Előre kell tekinteni 

A DVSC ikonikus csatára, Igor Bogdanovics a legtöbb drukker szerint a Loki történelmének legjobb centere. A korábbi klasszis csatár portálunknak nyilatkozott, hogyan látja a Debreceni VSC eddigi szereplését. A napjainkban már Cigándon vezetőedzőként dolgozó szerb szakember szerint előre kell tekinteni, s megpróbálni kihozni a maximumot a gárda előtt álló rangadókból. – Most több hetük lesz a fiúknak, hogy mindenki tisztázza magában a jelenlegi szituációt. Talán az a legfontosabb, hogy miért történtek a vereségek? Persze mindenki profi labdarúgó, ráadásul Máté Csaba egy remek szakember. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapat 80 százaléka ugyanaz, mint akik tavalyelőtt dobogósok lettek, vagy tavaly ötödikek, tehát a potenciál ott van a csapatban – kezdte a szakember. A Loki drukkerek korábbi közönségkedvence beszélt a soron következő rangadókról is. – Voltak bíztató jelek akár az MTK, vagy a Puskás Akadémia ellen, de a szerencsével hadilábon álltunk. Többször visszajöttek a hajdúságiak a budapestiek ellen, de a végén ők szereztek gólt. A PAFC-cal szemben épp a győztes találatuk előtt volt több helyzete a cívisvárosiaknak, a legvégén mégis Golla szerzett gólt. Sokáig azonban nem nyalogathatja senki a sebeit, hiszen rangadók következnek. 

Egy remek Pakssal kezdünk, de ők sem verhetetlenek. A tolnaiak után utaznak Székesfehérvárra a futballisták, akik erősek, de jócskán meggyengültek a korábbi szezonokhoz képest. 

A Ferencváros pedig tudjuk jól más szintet képvisel, de pont a Paks verte őket meg a múlt héten, miért ne sikerülhetne ez a Debrecennek? – nyilatkozta Igor Bogdanovics. 

A DVSC korábbi centere szerint a legfontosabb, hogy minél hamarabb arasson sikert a Loki. Noha még messzinek tűnik, de ha a debreceniek megnyernék a soron következő meccseket, akkor teljesen más lenne a szituáció és a győzelmek sokat segíthetnek elérni a kitűzött célokat. 

A DVSC-Paks meccset jövő héten szombaton 15 órától, a Fehérvár-DVSC rangadó egy héttel később 17 óra 15 perctől, a Ferencváros-DVSC találkozó pedig november 3.-án 14 óra 45 perctől kezdődik. Az M4 Sport mindhárom találkozót élőben közvetíti. 

A labdarúgó NBI. állása: 

1. Ferencvárosi TC 7 6 – 1 13–5 18 

2. Puskás Akadémia 8 6 – 2 13–8 18 

3. Paksi FC 8 5 1 2 15–12 16 

4. MTK Budapest 8 5 – 3 13–9 15 

5. Diósgyőri VTK 9 4 3 2 9–8 15 

6. Újpest FC 9 4 2 3 14–7 14 

7. Nyíregyháza Spartacus 9 3 1 5 13–18 10 

8. Fehérvár FC 9 2 3 4 11–17 9 

9. ETO FC Győr 8 2 2 4 8–11 8 

10. Debreceni VSC 8 2 1 5 11–13 7 

11. Zalaegerszegi TE 8 2 1 5 9–13 7 

12. Kecskeméti TE 9 1 2 6 6–14 5 

Az előző forduló eredményei: 

Október 4., péntek 

Puskás Akadémia–DVSC 1–0 

Október 5., szombat 

ETO FC Győr–Fehérvár FC 3–1 

MTK Budapest–Kecskeméti TE 3–1

Nyíregyháza Spartacus FC–DVTK 0–2 

Október 6., vasárnap

ZTE FC–Újpest FC 0–2

Paksi FC–Ferencvárosi TC 3–1 

A következő fordulók párosításai: 

10. Forduló: 

Október 18–20. 

ZTE FC–ETO FC Győr 

Újpest FC–Nyíregyháza Spartacus FC 

DVTK–MTK Budapest 

Kecskeméti TE–Puskás Akadémia 

DVSC–Paksi FC 

Ferencvárosi TC–Fehérvár FC 

11. Forduló: 

Október 25–27. 

Nyíregyháza Spartacus FC–ZTE FC 

Fehérvár FC–DVSC 

Paksi FC–Kecskeméti TE 

Puskás Akadémia–DVTK 

MTK Budapest–Újpest FC 

ETO FC Győr–Ferencvárosi TC 

12. Forduló: 

November 1–3. 

ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus FC 

MTK Budapest–ZTE FC 

Puskás Akadémia–Újpest FC 

Paksi FC–DVTK 

Fehérvár FC–Kecskeméti TE 

Ferencváros–DVSC 

Az elmaradt DVSC–Ferencváros meccset decemberben rendezik a Nagyerdei Stadionban, így tehát néhány héten belül kétszer is összecsap a két óriás az OTP Bank Liga küzdelmeiben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában