Kézilabda

3 órája

Grosch Vivien gólokkal debütált a világbajnok franciákat legyőző magyar válogatottban!

A DVSC Schaeffler együtteséből négyen is érdekeltek voltak a mérkőzésen. Grosch Vivien győztes meccsen debütált a magyar kézilabda-válogatottban.

Molnár Szilárd

Két góllal debütált Grosch Vivien, a DVSC Scaheffler jobbszélsóje a magyar kézilabda-válogatottban, amely 30-27-re győzött a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Franciaország vendégeként a csütörtöki felkészülési mérkőzésen, Toulonban. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a részben debreceni rendezésű kézilabda Európa-bajnokságra készül, ezt szolgálja a megújult francia csapat – például ezen a találkozón debütált a francia kispadon Sébastien Gardillou szövetségi kapitány, aki az olimpia után távozott legendás Olivier Krumbholz helyét vette át – elleni dupla edzőmérkőzés is. A magyar csapatból Győri-Lukács Viktória, Klujber Katrin és Janurik Kinga ezúttal pihenőt kapott, Böde-Bíró Blanka pedig kisebb sérülés miatt maradt otthon.

magyar kézilabda, grosch vivien, füzi-tóvizi petra, vámos petra, océane sercien-ugolin, kácsor gréta, magyarország, franciaország, kézilabda, válogatott, dvsc schaeffler, loki, debrecen, magyarország-franciaország
Füzi-Tóvizi Petra (balról) és Grosch Vivien, a DVSC Schaeffler és a magyar kézilabda-válogatott tagjai
Fotó: Aniko Kovacs / Forrás: MKSZ-archív

Végig vezetett a magyar kézilabda-válogatott

Kapkodó kezdés után a mieink a Franciaországban légióskodó Szemerey Zsófia védéseire alapozva már 15-9-re is vezettek, ezt a különbséget felezték meg a szünetig a vendéglátók. A fordulást követően, kihasználva a magyar válogatott nyolcperces gólcsendjét,  15–14-re feljöttek a franciák miközben, de Szemerey változatlanul remekelt a kapuban, ez is kellett ahhoz, hogy az utolsó tíz percet 26–23-as előnnyel kezdje meg a nemzeti csapat.

A záró négy percen belül a franciák ismét feljöttek egyre, kimaradt egy magyar hétméteres, de Szemerey is védett egyet, a hajrában pedig még növelni is sikerült az előnyt, így lett végül 30–27 a mieinknek. ráadásul úgy, hogy a rivális egyszer sem vezetett a felkészülési mérkőzésen.

Több debreceni is pályán volt

A DVSC kézilabdacsapatából hárman voltak részesei a sikernek: a magyar válogatottban most debütáló Grosch Vivien 2, míg a bellós Füzi-Tóvizi Petra 1 alkalommal volt eredményes, Szilágyi Zoltán pedig a csapat másodedzőjeként tette hozzá a magáét a győzelemhez. A hazaiaknál Océane Sercien-Ugolin, a Loki jobbátlövője kétszer íratkozott fel a gólszerzők közé. A korábbi debreceni játékosok közül Vámos Petra igazi vezére volt a magyar válogatottnak, hatszor zörgette meg a franciák hálóját míg Kácsor Gréta egyszer volt eredményes. Folytatás szombaton 17.15-től (tv: M4 Sport+),  de már nem Toulonban, hanem Párizsban.

Női kézilabda, válogatott felkészülési mérkőzés
Franciaország-Magyarország 27–30 (12–15)
Toulon. Vezették: Weijmans, Wolbertus (hollandok)
FRANCIAORSZÁG: Glauser – Toublanc 1, Sercien-Ugolin 2, Bouktit 5 (1), O. Kanor 7, Horacek 1, C. Lassource 2. Csere: André (kapus), Grandveau 2, D. Lassource 1, Mairot, Dupuis 1, Coatanea 3, Ondono, Zaadi 2, Granier. Szövetségi kapitány: Sébastien Gardillou
MAGYARORSZÁG: Szemerey – Faluvégi D. 5, Papp N. 2, Vámos P. 6, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 4 (1), Szöllősi-Schatzl. Csere: Simon P. 3 (1), Bordás, Kácsor 1, Márton G. 4, Grosch 2, Juhász Gréta 2, Pásztor N. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

  • Az eredmény alakulása. 7. perc: 0–2. 11. p.: 2–5. 17. p.: 7–9. 25. p.: 8–14. 35. p.: 15–17. 43. p.: 19–22. 48. p.: 21–25. 51. p.: 24–26. 55. p.: 24–28. 57. p.: 27–28
  • Kiállítások: 4, illetve 8 perc
  • Hétméteresek: 3/1, illetve 4/2

 

Női Európa-bajnokság, Magyarország-Ausztria-Svájc, 2024. november 28.-december 15.
Csoportbeosztás:
A-csoport (Debrecen): Svédország, Magyarország, Észak-Macedónia, Törökország
B-csoport (Debrecen): Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország
C-csoport (Bázel): Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália
D-csoport (Bázel): Dánia, Svájc, Horvátország, Feröer-szigetek
E-csoport (Innsbruck): Norvégia, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia
F-csoport (Innsbruck): Hollandia, Németország, Izland, Ukrajna  

A csoportok első 2-2 helyezettje jut a középdöntőbe.

Az A-csoport programja:
November 28., csütörtök
18:00 Magyarország-Törökország
20:30 Svédország-Észak-Macedónia
November 30., szombat
18:00 Svédország-Magyarország
20:30 Észak-Macedónia-Törökország
December 2., hétfő
18:00 Észak-Macedónia-Magyarország
20:30 Törökország-Svédország

A mieink továbbjutásuk esetén a szintén debreceni B-csoport (Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország) és a Bázelban, Svájcban sorra kerülő C-csoport (Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália) 2-2 továbbjutójával mérkőzhetnek a debreceni középdöntőben (december 5., 6., 8., 10.).

Az elődöntőket és a helyosztókat (döntő, bronzmérkőzés, az 5. helyért) december 13-án és 15-én rendezik majd Bécsben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában