Edzőváltás?

2 órája

Viszlát, Máté Csaba? Ő lehet az új edző?

A DVSC rendkívül rosszul kezdte az új időszakot a tréner érkezésével. Máté Csabának megköszönhetik a munkát?

Haon.hu

A DVSC borzasztóan kezdte Máté Csaba regnálását. A Békéscsaba elleni MK-sikert követően csak vereségek szerepelnek a statisztikában, valljuk be, ez nem hangzik túl jól. Egyes értesülések szerint hétfőn születhet arról döntés, hogy a tréner maradhat-e a posztján, ugyanis ekkor értékeli ki a helyzetet a debreceni klub vezetősége. Több szakember neve egyébként máris ott van a „virtuális” kalapban, de nézzük, kik jöhetnek képbe, amennyiben valóban lesz edzőváltás Debrecenben. 

Máté Csaba, DVSC, Loki, Feczkó Tamás
Máté Csaba után Feczkó Tamás ülhet a Loki padjára? 
Forrás: NS-archív

Máté Csaba: Tényleg ennyi volt a közös munka? 

Az esetleges új vezetőedző-jelöltek egyike Feczkó Tamás, aki jelen volt a Vasutas Pakselleni meccsén. Érdekesség, hogy Máté Csaba is járt a Debreceni VSC mérkőzésein, amikor még nem ő volt a Loki trénere. Feczkó Tamásnak egyébként nincs most vezetőedzői megbízatása, legutóbb Kisvárdán dolgozott ilyen pozícióban a szakember. A vezetőedző dolgozott már Hajdú-Bihar vármegyében, amikor a Balmazújváros trénere volt. Ezt követően járt az MTK, a DVTK és többek között a Kisvárda élén is. Apropó Kisvárda, a szakember az utóbbi hetekben kapott megbízatást a szabolcsi klubnál, ezért is lenne bonyolult az „ügy”. Feczkó Tamás korábban a várdaiaknál kevesebb mint egy esztendő után távozott, miután megromlott a kapcsolata a játékosaival, így nem valószínű, hogy szívesen leülne a feszültségektől nem mentes DVSC kispadjára. 

Csak játsszunk el a gondolattal… 

Amikor Szrdjan Blagojevics távozott a DVSC éléről – ugyanúgy, mint a szerb mester érkezése előtt – Dombi Tibor ugrott be a vezetőedzői pozícióba. Azt tudni kell, hogy információink szerint egyelőre nem rendelkezik a debreceni élő legenda a megfelelő papírokkal ahhoz, hogy teljes értékű vezetőedző legyen. 

Érdekes lenne eljátszani a gondolattal, hogyha ismét a „Bombázó” lenne a Debreceni VSC trénere. Arról nem is beszélve, hogy a múltban többször is előfordult, hogy Herczeg András is megmentette a cívisvárosi klubot. 

Utóbbinak kevés realitás alapja van, de a futballban nincs lehetetlen. Egy plusz érdekesség a végére: több hajdúsági drukker is felszólalt, szeretnék viszontlátni a klubnál Szrdjan Blagojevics vezetőedzőt, aki egyébként szintén „szabadügynök”. A KTE korábbi tréneréről, Szabó Istvánról nem is beszélve… 

mate-csaba-dvsc-loki-labdarugas-feczko-tamas
Ismét Dombi Tibor lehet a megoldás? 
Forrás: Napló-archív

Az eredménysort látva nem lenne meglepő, ha menesztenék a trénert, de valljuk be, ez talán mégis korai lenne. Ahogyan azt mindig hangsúlyozzuk: az információ csupán pletyka, minden esetben a klub bejelentése adhat hivatalos tájékoztatást. 

Az NB I. állása: 

1. Ferencvárosi TC    8    7    –    1    15–5    21 

2. Puskás Akadémia    9    7    –    2    16–8    21 

3. Paksi FC    9    6    1    2    20–12    19 

4. MTK Budapest    9    6    –    3    15–9    18 

5. Újpest FC    10    5    2    3    15–7    17 

6. Diósgyőri VTK    10    4    3    3    9–10    15 

7. ETO FC Győr    9    3    2    4    10–12    11 

8. Nyíregyháza Spartacus    10    3    1    6    13–19    10 

9. Fehérvár FC    10    2    3    5    11–19    9 

10. Zalaegerszegi TE    9    2    1    6    10–15    7 

11. Debreceni VSC    9    2    1    6    11–18    7 

12. Kecskeméti TE    10    1    2    7    6–17    5

Az biztos, hogy sok ideje nincs felkészülni a következő meccsre a DVSC-nek, hiszen szombaton hatalmas rangadó vár a debreceniekre: a Fehérvárhoz látogat a Vasutas. 

 

A legutóbbi DVSC-meccs: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában