Labdarúgás

2020.04.08. 17:47

Egyelőre külön edzenek a Loki játékosai

Az élvonalban már vannak csapatok, ahol kisebb csoportokban tréningeznek a játékosok, a DVSC még kivár.

Fotó: Molnár Péter

A Nemzeti Sport készített egy körképet arról, a koronavírus-járvány ellenére mely klubok döntöttek úgy, hogy a kijárási korlátozás közepette „dolgozni mehetnek” a labdarúgóik, azaz kisebb csoportokban a héten elkezdték a közös tréningeket a szabadban.

Már egyeztettek róla

Mint az köztudott, az NB I.-ben legutóbb március 16-án rendeztek fordulót, az a kör már zárt kapuk mögött zajlott, és ezt követően felfüggesztették a magyar futballbajnokságokat is. Egyelőre nem tudni, folytatódhatnak-e egyáltalán, és ha igen, mikortól a nemzeti pontvadászatok, így az OTP Bank Liga további sorsáról sem tudni semmit. Itthon a 26. forduló következne, de az nem sejthető, mikor.

A belgák már lefújták a maguk bajnokságát, erre reagált az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin:

aki „idő előtt” a befejezés mellett dönt, az európai kupaszereplését kockáztatja.

Ennek megfelelően a magyar szövetség sem foglalt állást abban az ügyben, lesz-e folytatása a bajnokságunknak.

Eddig minden klubnál egyéni edzésterv szerint készültek otthonukban a labdarúgók, ám pár napja a Ferencvárosnál elkezdték a 4-6 fős csoportokban való gyakorlást. A tréning előtt megmérik a játékosok testhőmérsékletét, és kiemelt figyelmet fordítanak természetesen a megfelelő fertőtlenítésre.

A zöld-fehérek példáját szerdáig csak a kisvárdaiak követték, Révész Attila sportigazgató az NSO-nak elmondta: „megdöbbentő, hogy három hét alatt mennyit romlott labdarúgóink izom- és idegkoordinációja, ami abban nyilvánul meg, hogy az egyéni feladatok elvégzésénél rendre elpattan a labda, lassabb a reakcióidő, és több időre van szükségük a hiba korrigálásához is.”

A legtöbb együttesnél kivárnak, és továbbra is otthonukban, egyedül készülnek az egyelőre nem látható folytatásra a futballisták. A DVTK szakvezetője, Feczkó Tamás például úgy nyilatkozott, felelőtlenség lenne a közös edzés, és bár természetesen nem ideális a helyzet, nem tartaná biztonságosnak, ha összeeresztenék a labdarúgókat.

Nyilván kíváncsiak voltunk arra, mi a helyzet ebben az ügyben Debrecenben.

A Loki cégvezetője, Róka Géza a Naplónak elmondta, egyelőre otthon készül minden játékosuk, s bár volt erről egyeztetés a klubvezetés, a szakmai stáb és a futballisták között, nincs változás az eddigi gyakorlathoz képest. Ha később a megfelelő elővigyázatosság közepette megtartott közös edzések mellett döntenek, az semmiképpen sem ezen a héten fog megtörténni.

TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában