Nagyvilág

2008.03.19. 18:04

13 határsértőt lepleztek le a hőkamerák

<p>Kárpátalja – A technika eme legújabb vívmánya is segítette az ukrán határőröket abban, hogy két éjszaka alatt összesen 13 határsértőt tartóztassanak fel a magyar és a szlovák határ közelében.</p>

Hosszú idő után végre ismét hallani arról, hogy az ukrán-magyar határszakasz ukrán oldalán tartóztattak fel határsértőket. Ebben nem kis szerepe volt a határőrizeti szerveknél nemrég rendszeresített hőkameráknak.

Hét pakisztáni menekültet az Asztély határátkelő közelében leplezett le az éjjellátó készülék, amint a zöldhatár felé igyekeztek. A helyszínre kiérkező határvadászok a magyar területtől 300 méternyire csaptak le a sötétség leple alatt magát biztonságban tudó csoportra.

Nem sokkal később a Tiszaújlak-Tiszabecs határállomás körzetében kapcsoltak le az ukrán határőrök egy grúz és egy moldovai állampolgárra, akik egymástól függetlenül, magányosan célozták meg a határt. Az előzőnek már csak 50 méter kellett volna megtennie.

További négy grúz állampolgárságú személyt az ukrán-szlovák határszakaszon járőröző csapi határőrök vettek őrizetbe Palló közelében, mintegy 150 méterre a határsávtól.

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!