Párizsi olimpia

2024.08.05. 13:42

Klekner Hanga nem jutott a rúdugrás döntőjébe

A DSI Debrecen sportolója 4,40 métert ért el a női rúdugrás selejtezőjében, így nem jutott döntőbe hétfőn a párizsi olimpián. A négyszeres magyar bajnok Klekner Hanga ennek ellenére büszke lehet arra, amit idén eddig elért.

Tóth Huba Elemér

Klekner Hanga tisztesen helytállt élete első olimpiáján

Forrás: MTI

Klekner Hanga a pályafutása egyik, ha nem a legjobb éve a 2024-es. A debreceni rúdugró június végén 4,57 méterre javította az országos csúcsot, hétfőn pedig élete első olimpiáján is megmérettette magát.

Klekner Hanga
Klekner Hanga "csak" a 4,40-es magasságot ugrotta át, ami nem volt elegendő a döntőbe jutáshoz
Forrás: MTI

Klekner Hanga nem jutott döntőbe

A cívisvárosi sportoló második próbálkozására ugrotta át a 4,20-as kezdőmagasságot, majd szintén másodikra a 4,40-et. 4,55 méteren azonban már nem járt sikerrel, így a 25. helyen végzett.

A finálé eléréséhez eredetileg 4,70 méteres magasságot kellett volna megugrani, de ezúttal a 4,55-t is mindössze 11-en teljesítették - így a döntőbe azok is bejutottak, akik a 4,55-ön úgy estek ki, hogy előtte nem rontottak, közölte az MTI. Mindez azt jelenti, hogy 20 sportoló szerepelhet a fináléban.

Rúdugrás-versenyt 2000 óra rendeznek az olimpián. Éppen Klekner Hanga edzője, Molnár Krisztina volt az első magyar sportoló, aki a versenyszámban az ötkarikás játékokon érvényes eredményt ért el. Klekner Hanga még csupán 24 éves, és mivel eddig évről évre rohamosan fejlődött, hatalmas potenciál van benne. A DSI sportolója Párizsban tisztesen helytállt a világ legjobbjai között, immáron olimpikonnak vallhatja magát, s a jövőben bizonyára még sokszor hallhatunk a sikereiről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában