Sport

2008.06.12. 17:40

Rácz László lehet a Zakarpattya FK elnökhelyettese?

<p>A SzportEkszpressz c. sportlap információi szerint nagy valószínűséggel Rácz László fogja betölteni rövidesen az ungvári Zakarpattya Futball Klub elnökhelyettesi tisztségét. A csapat épp nemrég esett ki az ukrán élvonalból, ám még mindig van egy kis remény, hogy ősztől mégis az elitben folytathatja.</p>

A kárpátaljai hírportálok szenzációként tolmácsolják az országos sportújság értesülését azzal kapcsolatosan, hogy Rácz László rövidesen visszatérhet szülőföldje sportéletébe. Az ungvári labdarúgó klub tulajdonosi köre ugyanis gyökeres változtatásokat tervez a csapatirányításban, miután a Zakarpattya FK a 2007/2008-as idény végén a felső liga bajnoki tabellájának legalján végzett. Már ki is szemelték az új vezetőedzőt Alekszandr Stelin személyében, aki a 90-es év végén a zaporozsjeiMetallurgotirányította, illetve Valerij Lobanovszkijjal is dolgozott együtt.

A lap úgy tudja, hogy a klub elnökségében is változások lesznek, s úgymond „nincs kizárva”, hogy az elnökhelyettesi posztra az a Rácz László kerül, aki a kárpátaljai Fancsikán született, később pedig oszlopos tagja lett a kijevi Dinamónak, a szovjet válogatottnak, a későbbiekben pedig több magyarországi klubnál – pl. a Ferencvárosnál – is edzősködött. Legutóbb Szabó József oldalán tűnt fel a Dinamó kispadján.
A Zakarpattya FK egyébként a napokban levélben jelezte az Ukrán Labdarúgó Szövetség és a Hivatásos Labdarúgó Liga vezetőinek, hogy az őszi idénytől rajtoló Premier-liga alapítójaként joggal tart igényt rá, hogy továbbra is az élvonalban folytathassa. Ehhez csak arra volna szükség, hogy a 2008/2009-es idényben 18-ra növeljék a bajnokságban szereplő csapatok létszámát.

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!