Sport

2013.11.26. 16:45

Pitbull-sikerek külföldön

Debrecen - Kitűnően szerepeltek a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen MMA-versenyzői: Kálucz Martin Liberecben szerezte meg a WKU világbajnoki övét, míg Soltész László Bécsben tette guillotine-ba a helyi kedvenc nyakát.

Debrecen - Kitűnően szerepeltek a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen MMA-versenyzői: Kálucz Martin Liberecben szerezte meg a WKU világbajnoki övét, míg Soltész László Bécsben tette guillotine-ba a helyi kedvenc nyakát.

Soltész a tőle két számmal nagyobb Markus „Mafia” Di Gallóval csapott össze a császárvárosban. A helyi vagány általában a 90 kilogrammos súlycsoportra is fogyaszt, de most papírja volt róla, hogy 84 kilo. A debreceni pitbull elmondása szerint ezt valahogy nem érezte, volt olyan földharc helyzet, hogy Di Gallo fél kézzel hajította el a majdnem bukfencező riválisát. Az erő azonban nem minden, a debreceni fiú szívósan küzdött a fáradtságnak nyomát sem mutató, a közönség által feltüzelt „Mafia” ellen. Sőt, a második menetben olyan keményen befogta a speciális fogásának számító guillotine-t, hogy az ájulás szélén álló osztrák kénytelen volt feladni a mérkőzést.

- Nagyon kedves a szívemnek ez a siker –jelentette ki boldogan László. – Alapozásból mentem ki, utaztam ötszáz kilométert, aztán harcoltam. A küzdelem alatt végig az járt a fejemben, hogy nem kaphatok ki, bármi áron, de meg kell nyernem a meccset. A győzelmem után elcsendesedett a csarnok, a nekem szurkoló maroknyi magyar viszont annál hangosan éljenzett. Úgy érzem, elsősorban nem Di Gallót győztem le, hanem önmagamat. Ez nem egy egyszerű nyerés volt, annál sokkal több…

Kálucz Martin sem adta alább klubtársánál, a 20 éves debreceni vagány a libereci gála főmérkőzésén vette el a WKU világbajnoki övét a csehek kedvencétől, a testépítő kinézetű Tomas Penztől. Nem is akárhogyan! A csarnok 3500 nézője gyors Penz-győzelmet várt, nem tudták, Kálucz betyárosan bírja az ütéseket. A Pitbull-fighter az első öt percben kivárásra utazott, de vissza-vissza szurkált, ám a második menetben akkora verést mért a címvédőre, hogy az már – a közönség legnagyobb döbbenetére – nem tudott kijönni a harmadik menetre, fájdalmas arccal ült a ringsarokban.

- Úgy érzem magam, mint egy forgalomból kivont, ócska Trabant – mondta fáradtan, de boldogan a mérkőzés után másfél nappal Martin. – Igaz, szétszakadt a szemöldököm, elég csúnya, de a sebek begyógyulnak, a WKU világbajnoki öve viszont az enyém! Nagyon büszke vagyok, hogy MMA-karrierem egyik legkeményebb csatáját megnyertem, ráadásul erős ellenfelet győztem le. Köszönet a három Lacinak (Hutai, Soltész, Kiss), akik érdek nélkül segítik a felkészülésemet. Korábban azt mondtam, ha győzök, erre Európában felkapják a fejüket a szakmában. Van már néhány megkeresésem, de erről egyelőre nem szeretnék többet mondani…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!