Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.30. 18:46

A pedagógusok tekintélytisztelete

<p>Géberjén – Harminc éve vagyok a pályán. Hol van már az a tekintély, tisztelet, ami egykoron a katedrán állókat övezte? Mindezért nem a pedagógusokat vagy a gyerekeket hibáztatom, a világ változott meg körülöttünk, s ez mindannyiunkra hatással van.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/pedagogus-tanar-diak-iskola-tekintely.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A nyolcvanas évek elején kezdtem tanítani Géberjénben, 1995-től igazgatóként dolgozom az iskolában. Alig több, mint száz diákunk van, a 13-18 fős osztályokban családias, jó hangulat uralkodik. Mindössze néhány nehezen nevelhető diákkal adódnak magatartási gondok: megzavarják a tanórát, visszafeleselnek a tanárnak, nem tűrik a kontrollt, túl szabadosan viselkednek.

A gyerekek (és szülők) többsége azonban tiszteli a pedagógusokat és becsüli munkájukat, szeretetük és nagyrabecsülésük ékesen megnyilvánul egy-egy pedagógusnapon – mesélte Szabó József, a géberjéni Általános Iskola  és Napköziotthonos Óvoda vezetője.

- Palicz István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!