Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.20. 08:56

Kutatók éjszakája: negyven program

<p>Közeleg a Kutatók éjszakája: a nagyszabású rendezvényre szeptember 26-án több helyszínen kerül sor. A Miskolci Egyetem az önkormányzattal együttműködve másodszor várja az érdeklődőket.</p>

A Miskolci Egyetemen tegnap dr. Patkó Gyula rektor, Fedor Vilmos alpolgármester, dr. Dobróka Mihály rektorhelyettes és dr. Mádai Ferenc főszervező adott tájékoztatást a programokról. A rektor hangsúlyozta: fontos, hogy az egyetem megmutassa magát a városnak és a régiónak. Az intézményben jelentős kutatómunka folyik, s ez a tevékenység sokáig az egyetem falai között maradt, most azonban már másodszor tárulkoznak ki.

A Kutatók éjszakája révén közelebb kerül egymáshoz a gyönyörű helyen fekvő egyetem és a kicsit távolabb lévő városközpont. Az eseményeknek a campus, a megyeszékhely központja és Sárospatak ad otthont. Arra törekednek, hogy bemutassák az évszázadokon át felhalmozott tudományos kulturát, a kutatók életformáját.

Többek között az egyetem létesítményeiben, a Szinva tereszon, a Kortyolda vendéglőben, a Kandia közben, a Dali kávézóban, a Thália büfében, a Zipfer sörözőben, az Avasi templomban és a barlangfürdőben negyven programra kerül majd sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!