Címvédés

2024.09.07. 21:42

Megvédték címüket a hajdúböszörményi sírásók

Haon.hu

Kiss László és Nagy Róbert címet védtek a VII. MTFE Sírásó Versenyen

Forrás: Napló-archív

Címvédés történt a VII. MTFE Sírásó Versenyen, ismét a hajdúböszörményi Pataklétosz Nonprofit Kft. – számolt be róla a közösségi oldalán a MTFE. Mint írták, az idei versenyre rekordszámú csapat, 25 páros, nevezett. A verseny életében először nemzetközi mezőny indult, horvát, szlovák és cseh csapatok is megmérettették magukat.

A sírásó verseny első három helyezettje
A sírásó verseny első három helyezettje
Forrás: MTFE

Hozzátették, nehéz verseny volt a kötött talaj miatt, nem is sikerült minden sírgödröt 160 cm mélyre kiásni, viszont azt mindenki látta hogy a sírásás kőkemény fizikai munka, amit a temetésszolgáltatás egyéb feladatai sem könnyítenek meg. Mi tudjuk, de szeretnénk, hogy mindenki meglássa, hogy ezek a fiúk a mindennapok hősei.

Végeredmény:

  • A hajdúböszörményi Pataklétosz Nonprofit Kft. 1-es csapata, Kiss László és Nagy Róbert 1 óra 32 perc 8 másodperc időeredménnyel nyerte meg a versenyt és védte meg bajnoki címét.
  • Ezüstérmes a Székesfehérvár Városgondnokság párosa lett 1:48:08 -as idővel. A csapatot Herceg Gyula és Mizda J. Tamás alkották.
  • Harmadik helyezett a csehországi Olomouc városából érkező team lett. Az ő időeredményük 1:48:09. Így a Josef Vaclavik és a Martin Novak alkotta csapat mindössze egy másodperccel maradt le a második helyről.
  • A Hantolás versenyszámban esztétikai értékelés után a szekszárdi Panteon Kft., Harmat Antal és Bognár Tibor alkotta csapata nyerte.
  • A Virágbeültetés versenyszámban pedig a Kegyelet Sírkő Optimum 3-as csapat virágkreációja aratott elsöprő tetszést az ebben az esetben hölgyekből álló zsűrinél.
  • A legszebb virágos hant Radácsi Bence és Konczi Krisztián műve. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában