Debrecen hírei

2018.03.27. 13:51

Új világot tárnak fel környezetünk hangjai

Debrecen - Miként férnek el a digitális felvételek világában az analóg eszközök?

Debrecen - Miként férnek el a digitális felvételek világában az analóg eszközök?

Környezetünk hangjai bár adottnak tűnnek, mégis, a velük való játék új világokat tárhat fel. A hangrögzítés eszközei sokat változtak az elmúlt évtizedekben. Bár ma a digitális felvételek az elterjedtek, a korábbi, analóg eszközök nemcsak sajátos „ízt” adtak a zenéhez, de tárgyakként is különlegesek voltak.

Várnai Gyula képzőművész (a 2017-es velencei biennálé magyar pavilonjának kiállítója) meglátja bennük azokat a jellemző, egyedi működési mechanizmusokat, amelyek a zenei előadás, a hang és a zaj felidézésének, megismétlésének, illetve mechanikus módosításának lehetőségét adták.

De miként lehet izgalmas a szalagos magnó, a walkman, a lemezjátszó ma a diákoknak? Mire valók ezek az „idejétmúlt tárgyak”, s miért lehet mindez érdekes egy iskolai foglalkozás során? Egyáltalán: mit kezdhet egy különleges, hanginstallációs tárlaton a kisgyerekekkel és a nagyobb diákokkal a pedagógus?

Vizuális nevelés

A Modemben szeretettel várnak minden óvodás, általános és középiskolás gyerekekkel foglalkozó pedagógust csütörtökön 15 órakor a Szabics Ágnes művészetpedagógus által vezetett bemutatóra/beszélgetésre. A résztvevők a program első felében kortárs képzőművészeti kiállításokon alkalmazott művészetpedagógiai módszerekkel ismerkedhetnek meg, majd a kiállítás megtekintése közben a különböző korosztályoknak meghirdetett foglalkozásokat ismertetjük. A workshop végén a pedagógusok feltehetik művészetpedagógiával kapcsolatos kérdéseiket, valamint elmondhatják véleményüket, megoszthatják tapasztalataikat az óvodai és iskolai vizuális nevelésről. A részvétel ingyenes, de a szervezés érdekében a szervezők köszönettel veszik a visszajelzéseket a [email protected] címen.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!