Debrecen hírei

2018.07.03. 09:20

Tömegnyomor van a pótlókon

Debrecen - Nincs elég villamospótlónak is megfelelő csuklós autóbusz.

Debrecen - Nincs elég villamospótlónak is megfelelő csuklós autóbusz.

  • Befejezték hétfőn a Széchenyi és a Kossuth utca, valamint a Szent Anna és a Miklós utca kereszteződések Nagyállomás felőli oldalán a síncserét. Ezután hozzákezdtek a beruházás második üteméhez, ugyanezekben a kereszteződésekben a Nagytemplom felőli oldalon is kicserélik a síneket.
  • A DKV-nál úgy látják, hogy amennyiben az időjárás is engedi, tartani tudják a július 15-ei befejezési határidőt. Terveik szerint július 16-án, üzemkezdettől újra elindul a menetrend szerinti villamosközlekedés. Addig is arra kérik az autósokat, hogy vezessenek körültekintően, figyeljenek az ideiglenes forgalmi rendre.
  • Közben a villamospótló buszokkal közlekedő utasok arra panaszkodnak, hogy reggel gyakorta zsúfoltság tapasztalható ezeken a járműveken. A DKV szerint kevés szabad csuklós busz áll erre a feladatra rendelkezésükre. Amennyiben valamelyik műszaki hiba miatt kiesik, csak szólókkal tudják pótolni.
  • Több, eddig az 1-es villamossal közlekedő utas arra panaszkodott nálunk mostanában, hogy a pályafelújítás idején közlekedő villamospótló autóbuszokon reggelente időnként zsúfoltság tapasztalható.

    Csohány Andrea, a DKV Zrt. kommunikációs- és marketingelőadója azt közölte, hogy a közlekedési cég a villamospótló autóbuszokat a kora reggeli és esti órákban 10 percenként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban 6 percenként közlekedteti.

    Kevés busz áll rendelkezésre

    A DKV Debrecen autóbusz-közlekedését összesen 125 autóbusszal biztosítja. A konzorciumi partner Inter Tan-Kerrel kötött szerződés értelmében, tanítási szünet ideje alatt is meghatározott darabszámú járművet indítanak részükre. Ezen darabszámon felül nincs lehetőségük további autóbuszokat igénybe venni, ugyanis a nyári időszakban végzik az autóbuszok nagy szervizelését és műszaki vizsgáztatását – ismertette az illetékes.

    Kora reggel és este 6 és 10 percenként indulnak | Fotó: Derencsényi István

    A villamospótló buszok közül jelenleg nyolc, sok utas szállítására alkalmas, csuklós és egy kisebb szóló.

    Csuklós helyett szólóval

    Amikor meghibásodás miatt kiesik egy csuklós, csak szólókkal tudják pótolni.

    A ­többi csuklós autóbusz ugyanis más olyan vonalakon közlekedik, ahol többen utaznak. Amennyiben azokat irányítanák át villamospótlónak, ott alakulna ki zsúfoltság – válaszolta kérdésünkre a cég kommunikációs és marketing előadója.

    OCs


    [related-post post_id="3908515"]

    [related-post post_id="3900285"]

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!