Nehéz időszakáról is beszélt

2024.06.13. 14:35

Fiola: küzdünk, ha kell, csúszunk-mászunk

Fiola Attila szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a továbbjutással sikerülne felülmúlnia az előző Európa-bajnokságot, amelyen ő maga gólt szerzett az akkor világbajnok franciák ellen.

MW

Nagy Zsolt és Fiola Attila a válogatott edzésén

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Ha nyolcaddöntőbe jutunk, felülmúljuk az előző Eb-t. Azt gondolom, Németország kiemelkedik a csoportból, a másik három csapat hasonló minőséget képvisel. Szerintem ha a 16 között is pályára léphetünk, mindenki elégedett lesz. De most csak a szombati mérkőzésre összpontosítunk, mert meccsről meccsre kell haladnunk

– fogalmazott a Fehérvár FC futballistája.

FIOLA Attila
Fiola Attila, a magyar csapat sajtótájékoztatóján
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Szerinte 

az első ellenfél, Svájc „nagyon kompakt”, ami nem véletlen, ugyanis a keret 90 százaléka a Bundesligában játszik. 

Megemlítette azt is, hogy a két válogatott a 2018-as világbajnokság selejtezőjében azonos csoportban szerepelt, akkor „oda-vissza vertek minket”, de úgy vélte, azóta sok minden megváltozott.

Fiola elérzékenyülve beszélt a maga mögött hagyott nehéz időszakról, ugyanis 

az előző szezonban előbb megsérült a térde, amelyet félrekezeltek, ezért visszatérése után is fájdalmai voltak, majd újra meg kellett műteni. 

Megemlítette a litvániai bokasérülését is, majd május elsején a kulcscsontja tört el, két nappal később pályafutása során immár hetedszer feküdt kés alá.

Eleinte azt mondták, hogy ugrott az Eb... De szívós gyerek vagyok, ezért itt vagyok. Szombaton kijöttem a kórházból, kedden már az edzőteremben voltam. Persze, meccshiányom azért van

– mondta könnyeivel küszködve a 34 éves védő.

Az MTI érdeklődésére úgy vélekedett az előző két Eb-n is szereplő Fiola, hogy a csapategység még sosem volt ilyen jó.

Marco Rossival ez a közösség nagyon jól kialakult, ez az ereje a mostani válogatottnak. Vannak egyéniségek is, persze, de azok voltak korábban is. A mostani csapatban mindenki küzd a másikért és saját magáért, az utolsó pillanatig nem adjuk fel, küzdünk, és ha kell, csúszunk-mászunk

– beszélt a nemzeti együttes erejéről a harmadik Eb-jére készülő futballista.

Dárdai: pályán és pályán kívül is minden körülmény hibátlan

Dárdai Márton szerint a pályán és a pályán kívül is hibátlan minden körülmény a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben, ahol a magyar labdarúgó-válogatott készül az Európa-bajnoki rajtjára.

Jó a hangulat, nagyon sok időt töltünk együtt. A pálya jó, de azon kívül is minden tökéletes. Egyelőre még nem tapasztalom, hogy bárki izgulna az Eb kapcsán

– mondta a német másodosztályban szereplő Hertha BSC futballistája.

20240611_1051_SZM
Dárdai Márton a válogatott edzésén
Fotó: Szabó Miklós / Forrás:  Nemzeti Sport

Dárdai Márton elárulta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány belső védőként tekint rá, a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető csak plusznak tartja, hogy tud középpályásként is játszani, ahogy azt a klubjában teszi.

Az U16-tól U21-ig a német válogatottban szerepeltem, de tudtam, hogy valamikor majd döntenem kell a két nemzeti együttes között. Egyedül hoztam meg ezt a döntés, miután Rossi kijött Berlinbe, ahol jó és hosszú beszélgetést folytattunk. Utána egyértelmű volt a helyzet számomra, és biztos vagyok benne, hogy jó döntés volt

– mondta a 22 éves játékos, aki Berlinben született és nevelkedett, mivel édesapja, Dárdai Pál jószerivel az egész pályafutását a Herthánál töltötte.

A középső Dárdai fivér - akinek bátyja, ifj. Dárdai Pál is bemutatkozott már magyar színekben - elárulta, csak óvatosságból hagyta ki múlt szombaton az Izrael elleni Eb-főpróbát. Hozzátette, teljesen egészséges, mindössze két nap szünetet tartott kisebb izomprobléma miatt.

Szerdán sokan eljöttek a nyilvános edzésre, ennek nagyon örültünk mindannyian, mert remélhetőleg sikerült örömet adni a szurkolóknak, a gyerekeknek, a családoknak és a helyieknek is

– mondta Dárdai, akinek édesapja minden meccsen ott lesz a stadionban.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Menczer Tamás: idegenbe is úgy tudunk kimenni, hogy hogy van sanszunk

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán osztott meg egy videót a Politikai hobbista legújabb adásából. Menczer Tamás a magyar válogatottról mondta el gondolatait, arról, hogy miként változott meg évek, illetve évtizedek alatt a nemzeti tizenegy megítélése.  

„Az én gyerekkorom azzal telt, hogy a válogatott meccsek jelentős részét már a kezdő sípszó előtt elvesztettük. Már az öltözőfolyosón
elvesztettük. És akkor hallgattam a kicsivel idősebb barátaimnak, a sportriportereknek, újságíróknak azokat az elbeszéléseit, hogy egy
kicsivel korábban még az egész világ ellen esélyesek voltunk. Itthon mindenki ellen esélyesek voltunk, és idegenben is jellemzően” – mondta az államtitkár.

„Nekem, meg az én generációmnak kellett megtapasztalni a '16-os Eb-től, hogy hazai pályán igazából mindenki ellen megint azt tudjuk mondani, hogy van sanszunk. Ez nekem egy csodálatos érzés” – zárta gondolatait Menczer Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában