Gazdaság

2018.03.29. 08:08

A miniszterhez fordulnának a debreceni képviselők

Debrecen - Többek közt területrendezési tervről, szociális ellátások térítési díjairól is tárgyal és ingatlanügyekről szavaz a debreceni közgyűlés a mai (csütörtöki) ülésén.

Debrecen - Többek közt területrendezési tervről, szociális ellátások térítési díjairól is tárgyal és ingatlanügyekről szavaz a debreceni közgyűlés a mai (csütörtöki) ülésén.

Egy decemberi kormányrendelet értelmében az önkormányzat átadja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésébe a főutakkal párhuzamos, lakott területen kívüli kerékpárútjait – ha rábólint az előterjesztésre a testület. Ez a Józsára, Mikepércsre, Hajdúsámsonba vezető, illetve „Déli” és „Keleti” megjelölésű bicikliutakat érinti.

A minisztériumhoz fordulna az önkormányzat a Csokonai Színház igazgatói munkakörének betöltése kapcsán. Ráckevei Anna június 30-ig dolgozik a poszton, utódlására egyetlen pályázó, a mostani művészeti vezető, Gemza Péter jelentkezett.

Az általa benyújtott, francia oktatási intézményben szerzett oklevél azonban nem felel meg a poszthoz előírt szakirányú felsőfokú végzettségnek. Mivel pályázatát egyhangúlag támogatta az azt elbíráló szakmai bizottság, – ha a képviselő testület igennel szavaz a javaslatra – az önkormányzat az emberi erőforrások miniszteréhez fordul, aki felmentést adhat a fenti követelmény alól.

Árverés

Több ingatlan ingyenes hasznosításba adásáról, valamint a Miklós utca 53. és a Rákóczi utca 56. szám alatti ingatlanokban lévő önkormányzati tulajdoni hányadok árverés útján történő értékesítéséről is szavaznak a képviselők. A Miklós utcán hét, komfort nélküli, évek óta üresen álló, „erősen elavult” műszaki állapotú, bontásra szoruló lakásról van szó, melyek induló ára – értékbecslés alapján – együttesen 40 millió 290 ezer forint.

A Rákóczi utcán 10 üres, szintén rossz állapotú lakás együttesen 44 millió 550 ezer forint kikiáltási ártól vihető.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!