HAON - Kultúra

2018.03.06. 07:40

Húszéves a Csökmői Népdalkör

Csökmő - Visszaemlékeztek a tagok, és mindenki kérhetett egy-egy népdalt, amit közösen énekeltek el.

Csökmő - Visszaemlékeztek a tagok, és mindenki kérhetett egy-egy népdalt, amit közösen énekeltek el.

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Csökmői Népdalkör a napokban a Faluházban. Vezetőjük, Nagy Elemérné és a jelenlegi tagok meghívták azokat az egykori tagokat is, akik egészségi állapotuk vagy más oknál fogva már nem vesznek részt aktívan a csapat munkájában. Jelen volt a szeghalmi Elek István is, aki a kezdetekben irányította a népdalkört, valamit ifj. Tóth Gyula is, aki két éve, elfoglaltságai miatt adta át a vezetést Nagy Elemérnének. Együtt ünnepeltek a kis csapattal a háttérből patronálók, mint Nagy Tibor polgármester és Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester.

Mindenki mondott egy kis köszöntőt, amiben a visszaemlékezés játszotta a főszerepet. Elek Pista bácsi javaslatára minden jelenlévő kérhetett egy népdalt, amit közösen énekeltek el a megjelentek, ő és ifj. Tóth Gyula pedig citerával kísérték. Délre a finom ebéd is megérkezett, és persze az elmaradhatatlan születésnapi torta.

- B. Kiss Andrea -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!