HAON - Kultúra

2018.10.29. 11:53

Cserfes csibéket avattak Nyíracsádon

Nyíracsád - A lányok iskolasálat, a fiúk nyakkendőt kaptak az ünnepi alkalmon.

Nyíracsád - A lányok iskolasálat, a fiúk nyakkendőt kaptak az ünnepi alkalmon.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon a nyírségi település Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolájában az intézmény legifjabb diákjait avatták. Az aulában felsorakozott 24 „kiscsibét” Garda László iskolaigazgató köszöntötte, majd az ünnepeltek Kertiné Ternován Erzsébet és Bródi-Bálega Anna tanítók vezetésével vidám, táncos népi játékot mutattak be az izgatott szülőkből és iskolatársakból álló vendégeknek. A tánc után az első osztályos gyerekek ünnepélyes fogadalmat tettek, melyben megígérték, hogy hűséges, szófogadó tanulói lesznek az iskolának.

A mókás fogadalomtétel után Tóth Elek parókus atya, az iskola lelki igazgatója megáldotta, a negyedik osztályos diákok pedig felkötötték az elsős kislányoknak az iskolasálat, a fiúknak a nyakkendőket. Az ünnepség végén a diáktársak még egy kis ajándékkal is kedveskedtek az iskola legifjabbjainak.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!