HAON - Kultúra

2018.12.17. 13:32

Segítség és összefogás az egészségért

Komádi - Elismeréseket is adtak át a véradók tiszteletére szervezett vacsorán a Barsi Dénes Általános Iskolában.

Komádi - Elismeréseket is adtak át a véradók tiszteletére szervezett vacsorán a Barsi Dénes Általános Iskolában.

A Magyar Vöröskereszt Komádi Alapszervezetének elnöke, Jambrich Judit és az önkéntesek évről-évre szívügyüknek tekintik a véradások szervezését, az adományok gyűjtését a rászorulók számára, valamint az ifjúsági vöröskereszttel járó feladatok ellátását. Minden évben megrendezik a véradók vacsoráját, így hálálva meg a donorok önzetlen segítségét. A kitüntetett véradóknak pedig ajándékkal kedveskednek a szervezők. Összesen 15 kitüntetett véradónak gratuláltak, 90 szeres véradóként pedig Bihari Györgyöt köszönthették.

Az est kezdetén Tóth Ferenc, Komádi város polgármestere köszöntötte a vendégeket, a Hajdú-Bihar Megyei Vöröskereszt nevében Ujvárosy Andrásné igazgatóasszony üdvözölte a jelenlévőket. – Segítség és összefogás nélkül nem működhetne ilyen jól Komádiban a véradások szervezése és lebonyolítása, melyhez nagyban hozzájárul a város vezetőségének pozitív hozzáállása, Tóth Ferenc és Jambrich Judit önkéntessége és áldozatos munkája – mondta Ujvárosy Andrásné, hozzátéve, hogy a megyében Komádi előkelő helyen szerepel véradások szervezésében, hiszen évente 6 alkalommal rendeznek ilyen eseményt, melyre átlagosan 50 fő érkezik.

A rendezvényt színesítette a Komádi Városi Népdalkör fellépése, Szabó Zoltánné, Cserép Imre, valamint a Bihari Gyermekotthon két diáklányának, Jónás Dzsenifernek és Jónás Angelikának a szavalata. Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió igazgatójának pohárköszöntőjét követően vacsorával vendégelték meg a jelenlévőket.

- Rozsik Rita -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!