Tárgyalás

6 órája

Cserben hagyta a megsérült motorost a debreceni sofőr, büntetést kaphat érte

Csonttöréses sérülése lett a motorosnak, az autó sofőrje azonban elhagyta a helyszínt. Cserbenhagyás miatt kell felelnie.

Haon.hu

A vádirat szerint a vádlott 2023. október 30-án 13 óra körül egyedül közlekedett személygépkocsival Debrecenben, az egyik utcán egy parkolóhelyről kezdte meg a kiállást, azonban az úttesten meg akart fordulni, ezért hosszabb ideig elfoglalta az egyik forgalmi sávot. A nő közlekedési manővere alatt az utcán közlekedett a sértett segédmotoros motorkerékpárral, azonban későn vette észre a vádlott személygépkocsiját, amely akadályozta a továbbhaladásban. Fékezni kezdett az ütközés elkerülése érdekében, majd a segédmotoros kerékpárt oldalra fektetve elborult az úttesten.

A férfinak 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülése keletkezett.

Cserbenhagyás miatt felel majd

A segédmotoros kerékpárt észlelve a vádlott kiszállt az autóból, azonban nem győződött meg arról, hogy a baleset során a sértett megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e, illetve adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat határozott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában