haon-sportoldal

2007.11.07. 10:24

Irány Gyula, majd Podgorica

<p>Utazásokkal és mérkőzésekkel dúsított öt nap vár a DVSC-Aquaticum női kézilabda csapatára, a debreceni lányok csütörtökön Magyar Kupa mérkőzésen lépnek pályára Gyulán 18 órától, majd vasárnap a KEK visszavágó következik Podgoricán.</p>

A legjobb nyolc közé jutás a tét a honi kupaküzdelemben, a debrecenieknek az NB I/B-ben jelenleg a 3. helyen álló Gyula otthonában kell kivívnia a következő körbe kerülést. A meccs pikantériája, hogy a lokistáknak annak az Ajtonyné Bielek Ilonának kell gólt dobniuk, aki a DVSC kapusainak felkészítésével foglalkozik ettől az idénytől kezdve.

Gyulai kupameccs

– A gyulai összecsapásra teljes csapattal utazunk, mindössze Szabó Valériát kell majd minden valószínűsg szerint nélkülöznünk, ugyanis a beállósunknak még nem teljesen egészséges a bokája – nyilatkozta a Naplónak Skaliczky László, a Loki szakmai igazgatója.

– A kupamérkőzésen az a célunk, hogy azt a lendületet, amit Székesfehérvárott a Cornexi ellen megszereztünk és a Podgorica ellen megtartottunk, tovább tudjuk vinni. Fontos, hogy az a dinamizmus és forma, ami az utóbbi meccseken jellemezte a játékunkat, Gyulán is megfigyelhető legyen. Magától értetődő célunk a továbbjutás, nincs számszerűsítve az elvárás a lányok felé, de rendelkezünk kellő motivációval ahhoz, hogy az történjen a pályán, amit mi szeretnénk.

Most bizonyíthatnak

A debreceni kontingens a gyulai meccset követően célba veszi a KEK-mérkőzés helyszínét Podgoricát, ám féltucatnyi meghatározó játékosa nélkül utazik Montenegróba a DVSC-Aquaticum. – Nem tart a csapattal Tánya Vorozscova, Dagmar Stuparicova, Szűcs Gabriella, Orbán Annamária, Benyáts Beatrix és Szabó Valéria, ezek a játékosok velem együtt itthon maradnak, természetesen edzéseket végezve – adta meg a névsort a szakember, aki kiemelte, nem a meccsterhelés miatt nem utazik a megnevezett hatos, hanem a fárasztó buszozástól akarják megkímélni a meghatározó játékosokat.

A pihentetés oka a jövő hét szerdai rangadó, amikor is a Győr látogat Debrecenbe s ezen a derbin igencsak szükség lesz a fitt klasszisokra. – A KEK találkozóra 12 fős keret utazik, most azok a játékosok lépnek pályára, akik eddig kevesebbet bizonyíthattak, így ez egy fontos lehetőség a számukra. Idegenben, nemzetközi mérkőzésen, azaz nehezített körülmények között mutathatják meg tudásukat a játékosaink, de nem gondolom, hogy ez problémát jelentene a számukra – fogalmazott a mester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!