haon-sportoldal

2008.02.26. 18:52

Új játékosok a DEKE-nél

<p>Debrecen – Az átigazolási stop előtti utolsó órákban két új játékost igazolt az élvonalbeli tagságért küzdő DEKE alakulata, míg a centerposzton eddig számításba vett Kollár Zoltán visszatért Nagykállóra.</p>

Mivel az NB I/B-ben egy meccsre csak két külföldi játékos nevezhető, és közülük egyszerre csak egy lehet a pályán, Walke Károlynak elvileg az a legegyszerűbb, ha csak egy nem magyarból kell választania, mivel egyes meccsszituációkban esetleg gondot jelenthet, ha a két külföldit kell variálnia.

Viszont az is igaz, hogy ha van lehetőség az erősítésre, ráadásul Debrecenhez kötődő vagy a jövőben kötődni kívánó fiatal tehetségről van szó, akkor balgaság lett volna kihagyni a „ziccert”. Éppen ezért döntöttek úgy az egyetemistáknál, hogy az egyesült államokbeli Patrick Leflerrel – aki a Debreceni Egyetemen az Általános Orvosi Karon tanul, és eddig a TEVA NB II-es csapatában pattogtatott –, és a nigériai U-20-as válogatott Michael Ayodele Oluwaseyivel – a 20 éves fiút már régóta figyelték a DEKE elöljárói, ám a bürokratikus útvesztők miatt csak most sikerült leigazolni – szerződést kötnek.

A kaliforniai származású, 25 éves irányító-bedobó Lefler sokat tud a kosárlabdázásról, jó mozgású, labdabiztos, aki a DEKE vezetősége szerint hasznára lehet a klubnak. A színes bőrű Oluwaseyi korábban többször is kinyilvánította, hogy a DEKE-hez akar szerződni, egyszersmind tanulni is szeretne a Debreceni Egyetemen.

Lefler és Oluwaseyi leigazolásával tehát három fősre bővült a DEKE külföldi kontingense – a harmadik légiós az amerikai Joe Kennerly –, így Walke Károly vezetőedzőnek sakkoznia kell, hogy melyik riválisok ellen melyik kettőt állítja be a tizenkettes keretbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!