haon-sportoldal

2008.03.26. 21:05

Tíz perc alatt eldőlt a továbbjutás

<p>Kunszentmárton - Semleges helyszínen egy mérkőzés döntött a továbbjutásról a DKSE–Pick Szeged párharcban a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében.</p>

A debreceniek nagyon bizakodtak és készültek a meglepetésre, de bajnoki címvédő alig tíz perc alatt eldöntötte a mérkőzést.

Gyors kontrákra építve Krivokapicsék valósággal szétzilálták a debrecenieket, akik tehetetlenül szemlélték a szegedi kézilabda-showt. A Puljezevicset helyettesítő Marjanac szinte extázisban védett, az első tizenöt percben minden kapura tartó lövést hárított, érkezhetett a labda hetesből, átlövésből vagy ziccerből.

Határozott, kemény védekezést ígértek a hajdúságiak a meccs előtt, de ebből éppen ők kaptak leckét az ellenféltől, mely akkora előnyre tett szert negyedóra alatt, hogy a továbbiakban már csak az eredmény tartására kellett törekednie. Miután a debreceniek nagyon nehezen ocsúdtak fel a kezdeti sokktól, ez nem esett nehezükre a bajnokcsapat tagjainak.

Rédeiék lélekben már az első félidőben feladták, nem lehetett tehát irigylésre méltó helyzetben Kovács Mihály vezetőedző a debreceni kispadon. Aztán sikerült felráznia a társaságot annyira, hogy szálljanak be a férfias küzdelembe, pusztán a becsületükért, ha már a továbbjutásról hamar lemaradtak..

Nos, a fiúk innentől kezdve felvillantottak valamit a tudásukból, sőt, egészen formás akciókra is tellett Rédeiéktől, s mivel a szegediek a tetemes előny tudatában sem engedtek ki, élvezetes csata alakult ki. A különbség nem csökkent a végéig, de nem is nőtt, és a csapatot elkísérő debreceni drukkerek már ezzel is beérték a rémálomszerű első negyedóra után.

A DKSE tehát a Magyar Kupában már nem, a bajnokságban azonban még kivívhatja a nemzetközi kupaszereplés jogát, amennyiben megszerzi az ötödik helyet a pontvadászatban. Első ellenfele a Komló együttese lesz, mely a párharc első mérkőzésére szombaton látogat a cívisvárosba.

Pick Szeged–DKSE 37–28 (19–10).
Kunszentmárton, 600 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
Pick Szeged: MARJANAC – KRIVOKAPICS 5/1, GHIONEA 7, Andjelkovics 3, Herbert, ZVIZEJ 6/1, PETREA 4. Csere: OSMAJICS 7, Vadkerti 2, Sutka 2, Stamate 1. Edző: Vladan Matics.
Debrecen: Djordjevics – Noris 1, Rédei 5, Frey 6/5, Roman, Kelecsevics 3, Ambrus 1. Csere: Preverzia (kapus) Habuczky 2, Gúnya 2, Juhász 2, Sipos, Tarnavölgyi 3, Lókodi 3. Edző: Kovács Mihály.
Kiállítások: 12 perc, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–0. 10. perc: 7–0. 15. perc: 9–1. 20. perc: 12–4. 25. perc: 16–6. 35. perc: 21–13. 40. perc: 25–17. 45. perc: 29–20. 50 perc: 32–22. 55. perc: 34–26.

  • A mérkőzés krónikája
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!