haon-sportoldal

2012.06.05. 13:16

Csak asszisztáltak a berettyóújfaluiak a győrieknek

Futsal - A harmadik összecsapás alkalmával is alulmaradt a Mezei-Vill, így az ETO harmadszor bajnok.

Futsal - A harmadik összecsapás alkalmával is alulmaradt a Mezei-Vill, így az ETO harmadszor bajnok.Győrött, a címvédő otthonában rendezték meg a férfi futsal NB I. döntőjének harmadik körét. A Berettyóújfalunak ez volt az utolsó esélye, hogy életben tartsa a bajnoki címről szövögetett álmait, hiszen a három győzelemig tartó párharc állása 2–0 volt (6–1, 4–0) a Rába ETO javára.

A bravúr elmaradt, a házigazdák magabiztosan, 6–0-ra diadalmaskodtak – a siker egyben a bajnoki trófeát is jelentette a Győrnek, a Magyar Kupa győztes MVFC így a dobogó második fokára állhatott fel a 2011/12-es szezon végén.

Gyorsan eldőlt

Szinte gálahangulatban telt az egész este: volt filharmonikus zenekar, pom-pom lányok buzdították a játékosokat, sőt, a győri drukkerek között feltűnt a nagypályás kemény mag is. Az MLSZ sem bízott semmit a véletlenre, Ragadics Ferenc és Esterházy Márton már érmekkel érkezett a Magvassy Csarnokba, tehát minden készen állt a bajnokavatáshoz – a hajdúságiaknak a fináléban sajnos csak statisztaszerep jutott.

Hamar előnybe került az ETO, Dróth Zoltán találatának köszönhetően már az első percben 1–0-t mutatott az eredményjelző. Szépen elosztották góljaikat a házigazdák, hiszen az első után a 10., majd a 19. minutumban is bevették Pallai Gábor kapuját – 3–0-nál vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrészben is háromszor talált be a Győr: akárcsak az ezt megelőző ütközet alkalmával, Café ezúttal is kétszer volt eredményes, először a 25., majd a 32. percben tört borsot az újfaluiak orra alá. Csapattársa, Al-Ioani a félidő derekán iratkozott fel a góllövőlistára, így alakult ki a 6–0-s végeredmény.

Sorozatban harmadik bajnoki címét szerezte meg ezzel a Rába ETO, a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu pedig az MK aranya után egy ezüstöt zsebelt be.

 

A tények

Rába ETO–Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 6-0 (3-0)

Magvassy Csarnok, Győr. Játékvezetők: Kovács G., Farkas B., Baghy Cs.

ETO: Balázs Z. - Al-Ioani Ion, Dróth Z., Dos Santos Martins Hugo Jose, Lódi T. Cserék: Szeghy Sz., Martins Carlos Eduardo, Dobre G., Harnisch Á., Matkovics G., Bárdosi H. Edző: Marco Antonio Angulo Lopez.

MVFC: Pallai G. - Lovas N., Michelzinho, Trencsényi J., Szécsi B. Cserék: Nagy I., Leo Mendes, Gál I., Rábl J., Nagy T., Tihanyi Cs., Togoi Victor Cosmin. Edző: Turzó József.

Gólszerzők: Dróth Z. (1. p.), Harnisch Á. (10. p.), Dobre G. (19. p.), Café (25., 32. p.), Al-Ioani (30. p.).

Sárga lap: Leo Mendes (15. p.), Dobre G. (19. p.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!