Elismerés

2024.06.26. 18:07

A Dikh TV is felfigyelt rá – aranylemezt kapott a sápi Hennessy Renátó

A Dikh TV (Magyarország első roma szórakoztató jellegű televíziós csatornája) Csumi névre keresztelt műsorának házigazdája, Borók Szabina fogadta a fiatal, sápi énekest igen ünnepélyes apropóból. Hennessy Renátó aranylemezt kapott ugyanis, legismertebb dalát mintegy kétmilliószor hallgatták már meg.

Balogh Efraim

Ezerből egy embernek sikerült, amit a 27 éves fiatal énekes elért. Szó szerint, mivel a közel ezer fős Sáp szülöttje, Hennessy Renátó aranylemezt kapott a legnagyobb videómegosztón elért nézettsége miatt. Renátó a Haon megkeresésére beszámolt a díjátadó részleteiről, megosztotta velünk, hogyan sikerült a magasba törnie, és milyen dalokon dolgozik jelenleg.

Hennessy Renátó, Borók Szabina, aranylemez, Haon, Debrecen
Megajándékozta egymást Borók Szabina műsorvezető és Hennessy Renátó, sápi énekes
Forrás: Facebook/Szabina Borók

Hennessy Renátó aranylemez mellett rengeteg koncertfelkérést is kapott

Renátó először visszaemlékezett, hogy még 2020-ban adta ki első dalát Gyere ide bújj hozzám címmel, ami rögtön a magasba tört, ugyanis hamar átlépte az egymilliós megtekintést. Eltelt azóta négy év, ez a szám pedig megduplázódott. Ennek apropóján Borók Szabina, a Dikh TV műsorvezetője átadta a fiatal énekesnek járó aranylemez díjat, voltaképpen a Dikh TV és az Artisjus (Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület) nevében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Renátó gavallér volt, és nem érkezett üres kézzel: hálája jeléül egy üveg plakettel lepte meg a Csumi házigazdáját.

Megjelent egy 12 dalból álló albumom, ezután beindultak a koncertek: falunapokon, fesztiválokon és egyéb céges, illetve szülinapi rendezvényeken veszek részt

– sorolta az előadóművész. Természetesen közben már dolgozik legújabb számán, ami egy klasszikus, tradicionális roma dal lesz. Mivel hitvallásának tekinti, hogy zenéiben megjelenjenek a roma kultúra jellegzetességei, igyekszik minden dalában hangot adni ennek.

Bár tele van Renátó naptára, mégis elengedhetetlennek tartja a fiatal előadó, hogy minőségi időt töltsön feleségével és két gyermekével. Januárban például Thaiföldön jártak, ahol jobban megismerkedett a Bódi Gusztival és családjával, akikre példaképként tekint. Az ismerkedés annyira jól sikerült, hogy a Miért mentél el című dalban ötleteltek is közösen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában