Textiladománnyal segíthetünk

2020.04.09. 16:05

Ingyen varrják a maszkokat az angyalok

Önkéntesek országszerte gyártják a saját készítésű textilmaszkokat.

Varga Enikő, a cívisvárosban élő mérnöktanár is azok közé tartozik, akik szabadidejükben, minden ellenszolgáltatás nélkül, otthonaikban szájmaszkot készítenek, hogy azoknak is jusson, akik számára egyébként nem lenne elérhető, vagy éppen nem tudják időben beszerezni azokat. Enikő a saját készítésű textilmaszkokat először családtagoknak, ismerősöknek és barátoknak ajándékozta, azonban ahogy a vírushelyzet komolyabbá vált, többek között rászoruló családoknak, mentősöknek, rendőröknek, kórházi dolgozóknak és laborosoknak is adományozott. Körülbelül 1300 maszkot készített eddig, és amíg szükség lesz rá, illetve rendelkezésére áll majd megfelelő mennyiségű anyag, addig segíti a rászorulókat.

Többszöri használatra

– Három hete varrom a maszkokat, amelyek moshatóak, vasalhatóak, így többszöri használatra is tökéletesek. Rengeteg anyagom felgyűlt az elmúlt években, mivel varrótanfolyamokat is tartok az otthonomban, viszont nyilván a végtelenségig nem lesz elég. Különböző színűeket gyártok, nőiesebb, férfiasabb színeket használok, megteszem a tőlem telhetőt. Van az interneten egy országos kezdeményezés, a közismert közösségi oldalon egy „Szájmaszk készítő angyalok” csoport, ahová várjuk a további önkénteseket; minden szorgos kéz elkel! Nem fogadunk el pénzt, illetve nem is készítünk pénzért maszkokat. Legfeljebb textil­anyagot veszünk át, ha valaki szeretné valamiféleképpen segíteni a kezdeményezést – mondta.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában