Programkavalkád

2021.10.18. 10:36

Nagy siker volt az Őszi Hacacáré Nyíradonyban

Egész napos programot kínált az Őszi Hacacáré és a Murcis Krumpli Fesztivál.

Fotó: Blascsák Kata

Az országos koncertsorozat nyíradonyi állomásán is nagy sikert aratott a közösségi élet újraindítását célzó program, az Őszi Hacacáré. Reggel kezdetét vette a főzőverseny, melyen krumplis ételek szálltak ringbe, a finom étkek mellett a borok és pálinkák versengése is megkezdődött. Kellenberger János és csapata savanyú­ krumplilevese és krumplis palacsintája nyerte az első díjat a főzőversenyen, Nyíri Zoltán pálinkája és Obsitos András borkülönlegessége vitte az aranyérmet saját kategóriájukban. Lehetett szőlőt darálni, préselni, mustot kóstolni Obsitos András szőlősgazda közreműködésével. Volt kézműves-foglalkozás, ökojátékpark, lufibohóc, a tűzoltóság pedig családi vetélkedőre hívta az érdeklődőket.

A színpadi programok is nagyon változatosak voltak, három nyíradonyi hagyományőrző csapat is színre lépett: a Parittya, a Pacuha és a Kisliget néptáncegyüttes. Az eseményen Tasó Béla polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a helyi tehetségek mutatkoztak be, de az 50 éves jubileumát ünneplő Nyíradonyi Pávakör is elkápráztatta a közönséget. Este a neves magyar metálegyüttes, a Leander Kills állt színpadra, végül pedig a többszörös Fonogram- és eMeRTon-díjas magyar énekesnő Zsédenyi Adrienn koncertezett.

Molnár Csilla

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában