Nyaralás

2024.07.05. 18:30

Ennyibe kerül a kutyapanzió Debrecenben

Nyaralás kutya nélkül? Megnéztük, mennyibe kerül a kutyapanzió Debrecenben egy hétre.

Kosztin Éva

Hol legyen a kutya a nyaralás alatt?

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Dübörög a nyár, sokan készülnek nyaralni azok is, akik kutyát tartanak. Ilyenkor nemcsak olyan fontos döntéseket kell meghoznunk, hogy hova utazzunk és mivel (mivel nyár van!), hanem hogy mi legyen a kutyával a nyaralás alatt. Jöjjön vagy maradjon? Kire bízhatjuk? Ráér-e a családból valaki más, nem fél-e tőle nagyon a haverunk, megbízhatunk-e a szomszédban, aki néha kiveszi a Hajdú-bihari Naplót a postaládánkból? Annak nem tudtuk utánajárni, hogy az emberek barátai hány sörért járnának át szívesen egy hétig megetetni és megsétáltatni Morzsit, ezért megnéztük, mennyibe kerül a kutyapanzió Debrecenben.

kutya, kutyapanzió debrecen, ár
Minden kutyapanzió Debrecenben is biztosít foglalkozásokat a szabadban 
Forrás:  Illusztráció/MW-archív

Senkivel nem bánnak kutyául

Kétféle szolgáltatót találtunk Debrecenben: helyi vállalkozásokat, és egy országos lánc debreceni központját. A szolgáltatások nagyjából megegyezőek, a kutyapanziók többek között mozgást a szabadban, profi ellátást, szeretetteljes bánásmódot, és szocializációt más ebekkel ígérnek a házi kedvenceknek és gazdáiknak, a legtöbb helyen állatorvos is állandó készenlétben áll. Az étkezést meg lehet oldani úgy is, hogy viszünk eledelt a kutyusnak, de akár rá is bízhatjuk ezt a kutyapanzió személyzetére. 

A kutyamenza az egyik helyi szolgáltatónál ezer forintba kerül egy teljes napra, az országos lefedettségű cégnél 500 forintot kérnek éjszakánként a tápkínálatuk igénybevételéért.

A kutyákat az eb-szálláshelyre el is kell juttatni, ezért ennek a költségeivel is érdemes számolni. Előfordulhat, hogy nem fér be a bernáthegyi az anyósülésre, nem szívesen villamosozik a foxi, vagy nekünk nincs már rá időnk két bőrönd összecsomagolása között, hogy még a tacsit is fuvarozzuk. 

A legtöbb szolgáltatónál igénybe vehető a kutyataxi, ami egységesen 4 ezer forintba kerül: ennyiért viszik el tőlünk a panzióba a kutyát egy előre megbeszélt időpontban.

Ennyibe kerül egy éjszaka

A kutyapanziók különféle konstrukciókkal dolgoznak a vendégéjszakák tekintetében. Eltérő lehet, hogy mikortól számítanak fel díjat, és olyan szolgáltató is van, ahol csak megadott időben lehet bejelentkezni és kijelentkezni kedvenceinknek. 

Általánosságban viszont elmondható, attól függetlenül, hogy hány órakor adjuk le a négylábú barátunkat, a helyi vállalkozások Debrecenben egy éjszakáért kutyánként 5 ezer forintot kérnek el.

kutya, kutyapanzió, debrecen
Két kutyát egyszerre kedvezményes díjszabással is elhelyezhetünk
Forrás:  Illusztráció/MW-archív

Az országos cég debreceni központjában ettől kicsit magasabb árakkal dolgoznak. Egy kutyáért 6 ezer 800 forintot, két kutyáért 12 ezer 200 forintot, 3 kutyáért 17 ezer 600 forintot kell fizetni egy éjszakáért. Ezek az alapárak, ha főszezonban nyaralunk, akkor minden éjszakára még plusz 500 forintot le kell szurkolni buksiként. 

Kutyapanzió Debrecenben egy hétre

Kiszámoltuk, mennyibe kerül, ha egy kutyát szeretnénk júliusban egy hétre beadni egy kutyapanzióba Debrecenbe.  A legolcsóbb megoldás, ha helyi vállalkozást választunk, ahova mi visszük az állatot és az eledelét is. 

Ebben az esetben 35 ezer forintot kell fizetnünk. Ha a kutyát ebtaxival az országos szolgáltatóhoz hozzuk-visszük és az étkeztetést is rájuk bízzuk, egy júliusi 7 éjszakás nyaralás esetén a főszezoni felárral is számolva 62 ezer 600 forintot is elkérhetnek tőlünk a panzióban. 

Hosszabb időszakokra a szolgáltatások kínálnak kedvezményeket, már egy két hetes tartózkodás idején is kedvezőbbek lehetnek az árak. És hogy mennyien élnek a lehetőséggel? Mint ahogyan az egyik szolgáltató írta, nem ritka, hogy több hétre, több hónapra, de akár több évre is rájuk bízták az ebeket a gazdik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában