Időjárás

2024.06.26. 16:09

Még nem lélegezhet fel Hajdú-Bihar! Újabb figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt – videóval

Tovább folytatódik az esős június, lassan már nem telik el úgy hét, hogy egy hevesebb vihar ne érkezne. Szerdán felhőszakadásra is számíthatunk.

Haon.hu

Vészjósló felhők jelentek meg Debrecen felett szerda délután

Forrás: HAON

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, szerda délután ismét viharok, felhőszakadás éri el Debrecent és Hajdú-Bihart egyaránt. A korábbi, narancs színű riasztást már visszavonták, ugyanakkor az sárga továbbra is érvényben van Hajdú-Bihar szinte egész területén. A riasztás mellett újabb figyelmeztetést is kiadtak, jelenleg zivatarok miatt sárga, felhőszakadás miatt narancssárga van érvényben egészen éjfélig.

Zivatarok és felhőszakadás miatt is kiadták a riasztást
Zivatarok és felhőszakadás miatt is kiadták a riasztást
Forrás: met.hu

Az ítéletidő 17 óra magasságában el is érte vármegyénket, korábbi posztunk alatt sorra érkeznek az észrevételek, olvasóink esőről számoltak be Püspökladány és Földes környékéről, míg a MetKép - Viharok és érdekességek Facebook-csoportban egy videót is megosztottak arról, milyen vihar tombolt Csökmőn. 

Debrecenben, a Kassai út környékén a megerősödött szél jelezte, készülődik valami.

Korábban írtuk: A HungaroMet nem sokkal 17 óra előtt másodfokú, narancs riasztást adott ki vármegyénk több járására is. Mint azt az előrejelzésükben írták, többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, melyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos, néhol erősen viharos széllökések társulhatnak. A zivatarok estére rendszerbe is szerveződhetnek! A déli, délkeleti szél a zivataroktól függetlenül legfeljebb élénk lesz. 

A radarképen zivatarláncok is feltűnnek
A radarképen zivatarláncok is feltűnnek
Forrás: met.hu

Hozzátették, reggelre párássá válhat a levegő, foltokban köd, főként a Nyugat-Dunántúlon rétegfelhőzet is képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

A felhőszakadás és viharok miatt a rendőrség is figyelmeztet

Közösségi oldalán a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség a balesetek elkerülésének érdekében több tanáccsal látta el a közlekedőket. Mint azt a bejegyzésükben írták:

  • Vezetéskor fogjátok két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében.
  • Közlekedjetek lassúbb tempóban és tartsatok nagyobb követési távolságot, hiszen esőben a féktávolság jelentősen megnő!
  • Kerüljétek az előzést, és vegyétek fel a forgalom dinamikáját, még akkor is, ha azt esetleg lassúnak tartjátok! 
  • Különös óvatossággal közlekedjetek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjétek meg a lassítást, ha olyan gyalogost láttok, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!
  • Gyalogosok és a kerékpárral közlekedők fordítsanak kiemelt figyelmet a látni és látszani elvre!


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában