Időjárás

2024.06.26. 09:06

Strandra készült? – inkább parkoljon fedett helyre!

Az általános időjárási előrejelzés mellett azt is megnéztük, mit mutat a radar képe, érdemes lesz ma is figyelni az időjárás változását.

Haon.hu

A hajnali zivatarok elvonulása után sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Délután aztán dél felől egyre többfelé alakul ki újabb zivatar, zápor. Felhőszakadások és jégesők is lehetnek. A DK-i szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 32 fok körüli kánikula ígérkezik – olvasható a köpönyeg.hu országos előrejelzésében.

A debreceni égboltra pillantva hamar egyértelmű válik, hogy tartogat még meglepetéseket az idő ma
A debreceni égboltra pillantva hamar egyértelmű válik, hogy tartogat még meglepetéseket az idő ma
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Debrecenben a napi hőmérséklet 21 és 28 fok körül alakul majd. Kora délutánig ugyan megúszhatjuk komolyabb csapadék nélkül, a késő délutáni órákban azonban csapadékra, helyenként erős széllökésekre, záporokra és jégre is számíthatunk a köpönyeg.hu jelzése szerint.

Orvosmeteorológia

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

Az olvasottak alapján megnéztük a radarképet is, a HungaroMet oldalán, valamivel 9 óra előtt a radar az alábbi képet mutatta:

Így festett a radar képe szerdán, valamivel 9 óra előtt
Így festett a radar képe szerdán, valamivel 9 óra előtt
Forrás: HungaroMet

Kis szerencsével talán komolyabb vihar nélkül átvészelhetjük a szerdai napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában